Rengeteg ilyen van, hogy valamire azt mondom, hogy majd megírom a blogba, aztán az esetek kilencven százalékában elfelejtődik.

Például nem vagyok benne biztos, hogy megemlítettem a kínai utazás kapcsán, hogy nem találkoztunk olyan hajléktalannal aki büdös volt. Közel voltam hozzájuk, néhánnyal még zárt térben is, de nem voltak büdösek. Egyik sem.

Láttam viszont olyanokat, akik utcán mostak, csípős hidegben, kézzel. Kicsavarták a ruhákat, és kirakták egy kerítésre vagy korlátra száradni.

Láttam férfiakat, akik az utcán, hideg vizzel mosták meztelen felsőtestüket, mínusz akárhány fokban.

Amit főztél edd is meg.

Szar élet a hajléktalanélet, de nincs annál szarabb, mint mikor felszállok egy buszra, és vissza kell fognom az öklendezésemet. Mindkettőnkhöz méltatlan, hogy ilyen helyzetbe hozzuk a másikat.

Hülyén érzem magam nagyon, és utálom, hogy ha bárki észrevette, akaratlanul megránduló arcizmomat, vagy önkéntelenül fintorra húzódó orromat, azt hiszi paraszt vagyok és pofákat vágok. (Nem arról beszélek mikor valaki grimaszol, meg fintorog, hanem az első akaratlan arckifejezésen mikor az orr keresi a forrást. Aki már érzett olyan embert maga körül, hogy fegyelmeznie kellett magát, nehogy öklendezni kezdjen, az tudja miről beszélek.)

Fürödtem is együtt, (jó csak zuhanyoztam) kínai hajléktalanokkal, meg papírdobozban élőkkel, de nem voltak büdösek. Gondolom, hogy ez valami hatalmas szégyen lehet ha büdös az ember? Vagy börtönbe zárják a büdös hajléktalanokat?

Nem érdekel ha most demagóg leszek, de részeg hajléktalant se láttam. Pedig eszméletlen olcsó a pia. Hozzáteszem, simán el tudom képzelni, hogy a részegeket begyűjtik, és megbüntetik, ha hajléktalanok akkor extrán.

Tömegközlekedtem, közfürdőben fürödtem, talponállókban kajáltam, rengeteget mászkáltam nyomornegyedekben, és nem találkoztam büdös, mocskos, vagy részeg emberrel. Na.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr292648722

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jámborné Balog Tünde - TÖLTÖTT KÁPOSZTA HIDEGEN 2011.02.16. 09:08:06

HAGYMALEVELEKKedves Öcsémuram,régolta nem írtam Kednek, de hozzánk ugyan bejött a Tél, amivel még megvalánk, hanem itt is maradott, s volt véle annyi bajunk, hogy Kánikulában sincs több. Ha kinéztünk, tündérvilágot látánk: a köd puha takarója bebugyolá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babaBonBon 2011.02.09. 22:04:09

Egyszer olvastam valahol, hol minden rassznak (vagy embertípusnak, vagy ez milyen halmaz is...) sajátságos szaga van és ezek közül a sárgáké a legenyhébb, a feketéké a legerősebb, mi fehérek a középmezőny vagyunk. Gondolom akkor egy kínai duplán kidobná a taccsot egy magyar hajléktalantól. Ja és ismerem az érzést. Befeszül az egész arc.

missMarple 2011.02.10. 09:39:49

Budapesten joga van a hajléktalannak olyan büdösnek lenni, amilyennek csak bír.Legfőképpen a tömegközlekedési eszközökön.Budapesten joga van mindenki másnak ezt szagolni,nézni,elviselni.
Mert egyenlőek vagyunk,egyenlő állampolgári jogokkal.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2011.02.10. 10:39:41

@missMarple: ilyen logikával (hogy bárkit a saját magam elviselésére kényszerítsek) Ausztriában nem vagyunk egyenloek. Például mert nincs jogom este 10 után hangosan beszélni a kávézók teraszán. Egyátalán, ott ülni sincs jogom, nehogy megzavarjak másokat.

nux vomica 2011.02.10. 18:13:41

A kínaiak étrendje is más, ami miatt a verejték szaga is más, akár hajléktalan, akár nem.Illetve nem olyan erős.

nux vomica 2011.02.10. 18:18:26

@babaBonBon: igen, minden népcsoport más "illatú". A nagyon szagérzékenyek még az európai emberek között is különbséget tesznek pl.az olasz és a portugál között.
A japánok meg kifejezetten "erős" szagúak, de ők is más étrenden élnek.
süti beállítások módosítása