Hát hol is kezdjem, féléves lett a kis gringó egérkénk. 74 centi és több, mint 9 kiló, tehát akkora, mint egy átlagos egyéves. Én nem tudom, hogy nőtt meg ennyire az a háromkilós kisbéka, akit hazahoztunk a kórházból. 

féléves.JPG

Radica néni szerint kis sváb - egyébként tényleg - kék szem, szőke haj. 

Evés: eddig kizárólag anyatej, hálaIstennek bőven elég volt, ez nekem nagy misztikum, de örülök nagyon (ráadásul hat hónap alatt egyszer sem kellett fejnem, amitől féltem). Pár napja kap főtt almát, örül neki, leginkább annak, hogy rágcsálhatja a kanalat. Reggelente kalimpálva ébred, verdes a szárnyával mint valami kis repülnitanuló veréb, hogy Gyorsan! Adjál Tejet! Mert! Éhenhal! A Kisbaba! Nagyon édes, szeretem. Napközben meg változó, mennyit eszik, néha gyakran, de ha például elmegyünk valahová, akkor simán elvan négy-öt órát a kendőben a nézelődéssel, eszébe sem jut a tej. Gondolom, ilyenkor megvan a rajtam ringatózással az a dajka-faktor, amit otthon a szopizással hajt be. Tudom, hogy még messze van, de a napi egy alma-evéstől már érzem a gyászt, hogy nem lesz mindig az én kis babám, és nem lesz neki elég,amit én adok. 

Foga még nincs. Kapott viszont borostyánkő-nyakláncot (hogy mást ne mondjak, Radica néni is kérdezgette, mikor veszünk már neki, mert az mennyire jó), aminek annyi haszna már biztosan volt, hogy azóta nem tud a nyakában túrót készíteni, és nem sebesedik ki ott a bőre, hanem csupa selyem, csupa jóillat.

háton.JPGMég mindig előrekötöm, ha megyünk valahová, de az otthoni nyűgösségre végre megtanultam a hátrakötést. Lili teljesen meglepődik az új perspektíván, én meg tudok nyugodtan teregetni

Alvás: még mindig nagyon ügyesen átalussza az éjszakát. Este 9-kor elkezd nyűgösködni, ilyenkor kap vacsorát, és szépen bealszik, ha valamiért hamarabb evett, és jókedve is van, akkor csak lerakom az ágyba, de ez a ritkább. 10-ből kilenc nap a karomban alszik el, de nem bánom. Még mindig velünk alszik, szeretjük a majomfészek életérzést, mióta nem olyan törékeny kis jószág, nem is kell vigyázzban aludni mellette. Bár TB kézzelfogható közelsége hiányzik, TL 74 centije alatt átdugom Bandihoz a lábam, az is valami. A 160 centiből közös megegyezéssel 70cm Lilié és az enyém, 80 Bandié, és annyira megszoktuk, hogy mikor TB nincs otthon, akkor is így alszunk. Tiszta haszon egyébként, hogy mire én lefekszem, már bemelegítette az ágyat, nekem csak hozzá kell bújnom. Amíg mi meg nem érkezünk, szétvetett karokkal alszik, hátha csak tévedés, hogy egyedül van és valahogy el tud minket érni. Mikor melléfekszem, kicsit mindig össze kell hajtogatni. Hat, fél hét körül ébred, lásd fent, kalimpál, eszik, aztán vagy visszaalszik, vagy elkezdi simogatni az apja arcát, aztán annak reakciója után TB hátát. 

ránevet.JPG

Mozgás: körbejár, mint az óramutató, de még nem forog. Elkezdi, féloldalig el is jut, de tovább nem. Megmutattam Dévény Annának, aki talált pár apró asszimmetriát, jövő hétfőn kezdjük a terápiát. Várom is, félek is tőle, de mindenképpen jó lesz, hogy beindítja kicsit a nagymozgását. 

Társasági élet: most kezd kinyílni. Nekem eddig is sokat mosolygott, gőgicsélt, énekelt, de ha vendég jött, vagy mi mentünk valahová, akkor teljesen megfigyelőállásba helyezkedett, csöndben elvolt az ölemben, és figyelt. A látogatókra akkor mosolygott legnagyobbat, mikor már húzták a cipőjüket az előszobában. De múltkor Nikoléknak dumálni kezdett, és azóta egyre többet beszél társaságban. Ha nem is mindenkire válogatás nélkül, de ha hozzá szólnak (és dicsérik), akkor az vadidegenek is kapnak mosolyt. 

Jókat mond egyébként, néha teljesen adekvát a belehallható szó (Lili, te kakiltál? Ge!  és tényleg :)) sikoltozni is tud, szerencsére azt ritkábban gyakorolja. Cuppant a levegőbe, még nem dob puszit, de ez a hangos cupp! annyira aranyos, ilyenkor muszáj agyonpuszilgatni. 

Szerintem nagyon bátor, ritkán sír (TB szerint tíz percet nem sírt még a születése óta, de objektíven nézve sem volt két óránál több bőgés a hat hónap alatt), és nagyon aranyosan tűri, hogy hurcolászom ide-oda. Megérkezett az útlevele, kiszámoltuk, hogy fél év alatt több, mint huszonötször csempésztem egyik országból a másikba (még Szlovákiában is járt).

A vonaton egyébként látom magam körül az ijedt arcokat, ha leülünk valahová, de a feszült vonások megenyhülnek, ahogy telik az idő, és a baba nem sír. Azért a három óra Budapestre sok, de főleg azért, mert a kilenc kiló végig a karomban van. Továbbra is rengeteg segítséget kapunk az utazásnál, kérés nélkül, ezért mindig hálás vagyok. 

Összefoglalva: nem meglepő módon nagyon örülünk, hogy TündérLili itt van, szuper kisnyúl (a kisBuddhát a szuper mellett némileg profánnal éreztem), TB szerint egy jól sikerült génkombináció, és még mindig cukin néz. Szeretem.

nevet.JPGIlyen, mikor evés helyett az apjával incselkedik. Aktuális kedvenckép

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr454939619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyaronpirostelenkek 2012.12.02. 23:21:52

Hipp-hipp hurra:) meg nem olvastam, de mar alig varom, hogy kesz legyek mindennel es nekifoghassak

nyaronpirostelenkek 2012.12.03. 00:18:48

De jó volt olvasni! Remekül néztek ki!:))) Szuper, hogy ezeket leírod, szerintem TL is nagyon hálás lesz egyszer majd, hogy ilyen részletesen dokumentáltad:-)

Kalor 2012.12.03. 08:36:04

nagyon-nagoyn cuki! :)

szoptatás: lehet, hgoy hasonlo helyzetben en is ereztem valamifele gyaszt, bar nem emlekszem biztosan. de most, hgoy februarban mar harom eves lesz B, kifejezetten orulnek mar neki, ha nem kerne mar tobbet, pedig ez az utolso. sosem gondoltam volna, hgoy ez igy lesz.

Deveny: biztos nagoyn hasznos lesz, fokent, ha ilyen jo sulyban van a "kisnyúl". maig nem tudom, Lu vajon azert maszott-e olyan keson, mert hasonlo parameterei miatt nem birta megemelni magat a foldtol, vagy azert, mert az izmai voltak gyengecskek. kesobb ugyan maguktol is helyreallnak altalaban a dolgok, de az biztos, goy egy kis rasegites nem fog artani! :)

kendo: mennyire birod meg el? nagoyn ugyes vagy, hogy hatra is tudod kotni!!

KisCsetresz 2012.12.03. 10:53:03

Olyan kis szép, meg cuki, és szeretném megpuszilgatni (megkóstolni) a pofiját!!! Nem szoktam nyíltan ilyen érzelgős lenni, úgyhogy remélem majd mások is nyünnyögnek itt rajtam kívül. :))

Piszke a Birtokról 2012.12.03. 17:43:20

hogy lehet 150 centi széles ágyon elférni??? (hogy kiragadjam a lényeget :D ) Buddhanyúl nagyon vidám gyereknek tűnik :)

málnabálna 2012.12.03. 17:57:46

6hónap?! wow elrepült az idő, ám! gyönyörű , gömbölyű kicsi édes mosolygombóc! :)
asszimmetria pedig van ám minden babánál! kis torna pluszba jót fog tenni, még ha amúgy is beindulna a mozgása, ha már szakember is javasolja, ne félj soha, mert
jól sikerült gyerek!!!:)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.12.03. 19:27:53

@Kalor: igaz, hogy később rendbejöhet, de azért nem árt, ha időben mennek a dolgok. Ha már van rá lehetőség...
Jót röhögtem B-n :) lehet, hogy nálam se sokáig fog tartani ez gyász :)

elég jól bírom még előrefelé, de azért megnyugtató most, hogy tudom már hátra is kötni. Órákat azért már nem gyalogolok olyan könnyen, mint régen.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.12.03. 19:29:17

@KisCsetresz: köszi a nyünnyögést, zene füleimnek :) (elborultan elfogult vagyok)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.12.03. 19:30:42

@Piszke a Birtokról: 160, csak elírtam, 70-90 a felosztás. Előtte 140 volt, mikor váltottunk, kerestük egymást a nagy térben :D

KisCsetresz 2012.12.03. 21:33:58

elborultan elfogult = normális anyuka :) vagy tévedek?!

vicces az ágy kérdés. mi sokáig egy egyszemélyes heverőn aludtunk (és imádtuk), csak akkor vettünk egy 140-es kanapét, amikor már a keresztgyerekeim is megkérdőjelezték az épelméjűségünket. és ezek szerint az első gyereknél majd lecseréljük egy nagyobbra.

Zazálea 2012.12.04. 13:48:29

mi 140-es ágyra cserélnénk a 160-asat, igaz, nekünk nincs kis Buddhánk, ugye.

egyébként pedig hogyan telt el ez a 6 hónap, ti valamit lefaragtatok ebből, mint a terhességből, egyszercsak előállsz egy féléves babával, hát tudod...!

(hihetetlen édes, de ahogy már mondottam volt, ennél a blognál előjön a cukrosnéni volumenem)

Kalor 2012.12.04. 23:21:38

hogy ti milyen kis helyen szerettek aludni! :)))) nekem kell a ter az alvashoz, meg mikor egyedul aludtam is franciaagy kellett hozza. :) most 180 agyunk van (node mi ugye nagyobbak is vagyunk), de ha nem kellene a 200-ast kulon meretre csinaltatni, akkor olyan lenne. (csak a bonyolult dolgokat jobban utalom, mint azt a minusz husz centit.)

málnabálna 2012.12.05. 12:35:56

hogy beszálljak az ágyméret témába: 180-as nagyon-nagyon bejön! :) már csak amcsi típusú magasat szeretnék legközelebb, mert könnyebb róla lemászni (meg nagyot esni le:D)

Gem 2012.12.05. 21:28:33

A 200-ast sem kell külön csináltatni, nekünk a hárommal ezelőtti akkora volt, simán boltból. Csak azóta lakást is kétszer cseréltünk, és 5 gyerek így sem, úgy sem fér el az ágyon, akkor meg már mindegy.
Találtam Nektek egy linket, nem ide való, hanem valamelyik sokkal régebbi posthoz, de ott úgysem látná senki:
index.hu/kulfold/2012/12/04/ismet_becs_lett_a_legelhetobb_varos/
Egyébként meg szerintem nem igaz a 74cm, ma hozzámértem a marcipán szamurájhoz, aki 68 alatt van, és nem volt köztük ennyi különbség.

hbogi87 2012.12.06. 09:55:39

Nagyon-nagyon édes még mindig, söt egyre inkább!!!!
A mozgása is tuti beindul, föleg ha viszitek "tornázni"- Leonnak például az az ( eddig) egy alkalom is sokat jelentett, amikor elvittem uszodába.
Szoptatás: ugyanígy voltam én is, söt baromira sajnáltam magam, hogy már napközben nem szopizik annyit, nem vagyok elég. Erre mi történt?! Visszaszokott az éjjeli kelésekre, többször kiszolgálja magát, reggel meg csak lesek, hogy mitöl lett egy kilós a pelenkája....Az együtt alvás meg az egyik legszuperebb dolog a világon ( a kiságyban meg jól lehet tárolni a vasalnivalót, muhahaha)!

hbogi87 2012.12.06. 09:56:50

( bocs a sok szóismétlésért, kicsit kapkodva írok...)

nux vomica 2012.12.06. 21:42:26

Hááát, mindent leírtak. Továbbra is édes és egyre értelmesebb a szeme.
Dévény Anna módszer ha nem kellene, de jártok rá, sem tud ártani.Meggyorsítja, amit a 9 kg nem enged olyan gyorsan.
Ágy: majd csak akkor kell nagyobb, ha éjszaka sorra jelennek meg a kis utódok, csak egy kis szülőmelegségre. Esetleg ágyban reggelire:D

Ziebi 2012.12.07. 02:08:27

Hát szerintem ilyen szépjógyerek nincs is, csak kitaláltad valld be. :) Jó olvasni a beszámolóidat, lehet kérni a szavazásnál hogy lehessen még többet hallani a picurról? :)

(kissé beszűkült az érdeklődésem?? :D)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.12.09. 13:33:25

@Ziebi: OK, lebuktam, csak kitaláltam az egészet! :)))
süti beállítások módosítása