Ez a húsz már olyan nagy szám, hogy kezdem elveszteni a fonalat. 

Mindig arról írok, hogy mennyire jól kommunikál, de azért az elmúlt hónapban egy kis feszültséget is felfedezni véltem nála a szavak hiányából kifolyólag. Ha mutogat valamit, és én kitalálom, nagyon hálás mosollyal bólogat.

de nem nehéz kitalálni, tényleg. A múltkor azt játszotta, hogy hátrafelé sétál, lehetőleg bele a karomba. Minden új körnél előrement, majd hátranézett feltartott mutatóujjal, mintegy ellenőrizve, és figyelmeztetve is engem, hogy várjam. Össze kell puszilgatni.

Meg kiszalad a konyhába, és mutogatja a mellkasát, hogy tejet szeretne. 

Érik egyébként, hogy berakom a Family Guyból az (egyik) kedvenc részemet, amikor Stewie állandóan mamá!mamá!mamázik, az anyja meg rezignáltan fekszik az ágyon. Én mondjuk inkább teszek-veszek, de ha sokáig nem figyelek rá, akkor felnyalábol könyvet, babát, kisautót, és hozza utánam, bárhol is legyek. Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. És akkor muszáj kicsit tényleg leülni autókázni (br-br-br - ezt is úgy szeretem, pont úgy csinálja, mint egy igazi kisgyerek)

napszemüveg, karkötő, nyaklánc és kalap nélkül nem élet az élet. Még akkor is, ha a nyaklánc leginkabb csak egy nyakbaakasztható GUEST feliratú belépőkártya a Wiener Festwochenre. Ma konkrétan egy neonrózsaszín kötött sapkában (Radica nénitől) tért nyugovóra az én kis hipszterem.

Harap. Jó lenne, ha leszokna róla, mert lassan elijeszti a vendéggyerekeket (arról nem is beszélve, ha mi vagyunk vendégségben). Sokszor a feszültségét vezeti így le, ilyenkor a lábamba is beleharap. Egyetlen mentsege, hogy a foga is nő, a kiskutyák ilyenkor a cipőket rágják szét, nem? Még egész jól jártunk.

Egyedül mosakszik, többször is egymás után, hogy legyen elég időnk agyondicsérgetni.

Azt is tudja, mire jó a wc-papír (és nem fél használni)

A böngészők nagy kedvencek, de bármilyen könyvet szívesen lapozgat, például szinte mindennap kéri a Végtelen mélység c. albumomat, amit ő szúrt ki magának a könyvespolcon, nekem eszembe nem jutott volna, mert a legtöbb képen sötétkék alapon van rajta más sötétebb tónusú folt (halak), esetleg egy-két medúza. De így legalább már bármikor meg tudja mutatni, hol van a muréna szája, meg a szeme. 

Tudom, hogy nem szabad a gyereknek előrajzolni (mert akkor sablonokat tanítunk neki, ahelyett, hogy kifejezné önmagát, vagy valami ilyesmi), de hozza a zsírkrétát, és tátog, hogy legyen hal. Aztán, miközben még be se fejeztem a halat, dugja bele az arcocskáját az arcomba, és jelentőségteljesen pislog, ami a nyúl jele (meg tudom magyarázni). Szóval rajzolok nyulat. Aztán röfög, akkor rajzolok disznót. Aztán pislog. Aztan vau-vau. Aztán tátog. Aztán pislog, és így tovább, míg tele nem lesz a lap.

Esténként az arcára, meg a fülére rakosgatja a tenyerem, és közben varázsigéket suttog a sötétben. Néha tényleg jó lenne tudni, mi jár a fejében. 

Hogy hívnak? - Didi.

Igaz, neki a cici is didi, de ilyen korban anya és gyermeke még egységet képez, nem? vagyis az utóbbi pár alkalommal már azt válaszolta, hogy -Li. (Mondjuk kicsin múlt, hogy nem Kínában fogant.) Annyira szeretem a beszédhangját, már amennyire egy-két szóból lehet hallani. Olyan kis cuki, nazális.

Na, és akkor legyen itt egy késő esti videó. A méhecske inkább szúnyog, cserébe ahányszor újranézzük, javítja egy jó mély Zzzzzz-zel. Ja, meg fürdés után volt, azért ilyen kis csapzott. A TB felé kiáradó szeretet viszont nagyon vicces, ügyesen meghúzza a határait. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr115786723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gem 2014.02.04. 13:48:53

A méhecskét tanúsítom, hogy tudja sokkal jobban is, én változatlanul a röfögésétől vagyok elájulva. Azóta próbáltam én is úgy utánozni, ahogy ő, fejlődöm, de még van hova.

Az előrajzolás és a neki rajzolás szerintem két külön dolog. Unokaöcséd nr.1-nak anno rengeteget rajzoltam elő, és óvónénitől a rajztagozatos osztályában őt tanító rajztanárig rengeteg dicséretet kapott a rajzai kreativitásáért meg a színhasználatáért meg a dinamizmusáért. Úgy egyébként összhatásban már nem olyan jók a rajzai, de pont a nem-sablon-rajzolásban elég jó (volt). Szóval ezen ne aggódj. A kisszamurájjal csak azért nem rajzolunk annyit, mert ahhoz öt másodpercnél többet kéne egy helyben ülni - nála csak az megy, ami ennyi időbe belefér.

Gem 2014.02.04. 13:49:37

jaj, nem elő-, hanem neki rajzoltam természetesen!

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2014.02.04. 15:30:54

@Gem: nagyon, n a g y o n gyorsan kell rajzolni :))

De köszi, akkor nem aggódom

orsó · http://vandorcirkusz.com 2014.02.05. 12:50:23

a family guyból nekem is az az egyik kedvenc részem. :))

és milyen iszonyú cukor és ügyes és szép! azt kell mondjam, "majdnem" olyan tökéletes, mint az enyéim ;-)) csókoltatom azt az okos kis fejét.

Nyirati Rita 2014.02.07. 20:25:49

hát ez őrület, mekkora lett és milyen hangja van és milyen okos! és milyen aranyos.. kis drága. meg kéne puszilgatnom, az felérne egy heti fésülködéssel (minimum, persze), úgy érzem.

vackor1b 2014.02.08. 19:44:32

Nem szabad nekem nézni ilyen videókat, mert akkor mégjobban hiányoztok.

nux vomica 2014.02.09. 03:15:34

Napszemüveggel nyáriasabb a vacsora?

Tésasszony 2014.02.19. 13:17:13

Végre egy videó! Köszönöm szépen! Hát én már vagy ezer éve nem láttalak benneteket! Hiányoztok ám! Nagyon édes ezen a videón!
Az a napszemüveg...gondolom elhagyhatatlan kellék. :-)

hbogi87 2016.11.08. 20:04:30

Emlékszem még a nyuszis pislogásra, olyan cuki volt!
süti beállítások módosítása