Ülök a laptopnál, mögöttem megnyugtatóan surrognak a gépek, egy vese a mütöasztalon csendesen jobb létre szenderül (vagy már szenderült, ki tudja, filozófiai kérdés, a gazdája már hajnali három óta halott, még láttam, Isten nyugosztalja). Idöröl idöre fel kell állnom és visszalapátolnom töltenem az elfolyt perfúziós folyadékot a keringésbe, vágtam pár lyukat a szövetbe (aka biopszia, és össze is varrtam, de hát azért csak ereszt -sebész se lesz belölem). A 200euro/L cuccba meg egy laza mozdulattal beletöltöttem reggel 6-kor 800 eurót, szóval vigyázni kell rá. Ehhez képest a vese csak 11 euró, és többet is kaptunk egyszerre.

Rejtöi sztorit most sem tudok írni, egyedül vagyok és nincs meg a hangulat, bár hajnalban még 5 férfi is itt volt, köztük a fönököm, de nem verekedtek össze, pedig nézeteltérésük is van, persze anyagi.

____

na, ezt tegnap írtam, aztán délben lekapcsoltam a cuccot a lélegeztetögépröl, most már egy müanyag zsákban vár a sorsára, én meg dolgozom fel az adatokat. Ez is milyen már, müanyag zsákban végezni, fél szemmel láttam a hírt, tényleg megnyílt otthon az elsö biotemetö?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr127179687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2015.02.18. 12:49:52

sebészöltések kellenek valóban oda.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2015.02.18. 12:55:07

@nux vomica: na képzeld, konzultáltam ezügyben egy linzi vesesebésszel, magyarral, ráadásul, és nagyon jól elmagyarázta.. és menet közben is segített nekem egy srác, aki szívsebész volt, de azóta a vesék jobban érdeklik. Szóval nem plenkaöltéssel varrtam ;) csak hát nem egy izomszövet, na. Ha nagyon meghúzod, beszakad az egész.

Tá Titi 2015.02.18. 23:48:56

Csendélet XXI.sz. - á la Nils Holgersonné

csend-élet
csendél-e-t
csend-él-et
csend-é-let
csend
élet
Csend

vackor1b 2015.02.19. 11:19:16

Húúú, de utáltam műtéttanon a szervek varrását. Pont ezért. Mert mindig könnyen szakad.

És a csendben nem hallani mást, csak a pittyegést, a lélegeztetőgép halk surrogását. Milyen megnyugtató. Tökéletes meditációhoz. Hehehe.

Gem 2015.03.19. 10:53:29

@vackor1b: Nem sok részt láttam anno az ER sorozatból (Vészhelyzet volt magyarul, ugye?), de pont az egyiket igen, amikor a gyerekvese-specialista vendégprofesszor otthagyja a megműtött gyereket a vesespecialista egyik főszereplő professzornak (asszem Eriq La Salle-nak), azzal, hogy hozzá ne nyúljon a veséhez, csak a hasfalat varrja össze, a vese majd összeforr. A bácsi persze okosabb akar lenni, és nekiáll összevarrni a vesét, amitől az szétszakad, és a már majdnem rendbejövő kisgyerek innen igen komoly életveszélybe kerül.
Ezen felül csak csirkevesékről van az a saját tapasztalatom, hogy milyen szakadós szövetből állnak.
süti beállítások módosítása