Nem tudom, van-e bármi esély arra, hogy a blog egyszer is követni tudja a helyőrségbeli feszített tempót. A balatoni pár napnál akadtam el, ahol csodás volt az idő, meg a víz, ...

és virágos hippilovat horgolhattam (azóta sincs kész). Nézegettük a balatoni nyaralókat, mondtam is tesómnak, hogy en biztos ilyen zöldzsalus balatoni villa stílusban építenék, ha lenne hol, mert azok mennyire szépek már. És akkor tádáám, meghívtak minket egy ilyen százasfordulón épült balatoni házba. Így megy ez.

img_0955.jpg

Platánfasor a kaputól a házig, előtte körágyás, hátul vendégházak az azóta kibővült családnak, és a hátsó kapu nyilván a strandra nyílik. ááááá. És ami a legfurább volt, nem irigyeltem kicsit sem, inkább csak remekül éreztem magam, és horgoltam a verandán a virágokat, mintha minden nyáron ott lennék. 

img_0879.jpg

A virágjaimat persze nem fényképeztem le, de talán ez a könyv is megteszi, amit a házikisasszony olvasott

img_0880.jpg

 

Zöldre festett nyílászárók, bent hatalmas ebédlőasztal, tálalószekrény, tükör. Egész évre elfogadnám.

 

És volt egy rakás gyerek, akik reggeltől estig rohangáltak a kertben mindenféle ipiapacsra meg oroszlánvadászatra fogva a dolgot. Lili még kicsi volt, hogy értse a bokorból mutatóujjal lövöldözős játék lényegét, de tökre feltalálta magát. Fogta a telefonom, és fényképezni kezdte a többi gyereket. Amilyen kisvirág, még türelme is van hozzá, hogy figyelje a többieket. Azóta is lelkesen fényképez, ha a kompozíció engedi, akkor instrukciókat adva a modelljeinek (valamiért engem mérgesen szeret fényképezni, mindig mérges fejet kell vágnom). És bár azzal néha szenved, hogy bármilyen géphez/mobilhoz túl kicsi a még a keze, vannak már egészen meglepően jól sikerült fotói. Én meg persze baromi büsze vagyok. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr287698308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2015.08.12. 11:47:38

Jó a ház, érdemes ott gyereknek lenni.

Ziebi31 2015.08.23. 14:14:53

Huuuu, itt én is elhorgolgatnék! Még horgolni is megtanulnék megint egy ilyen helyért. :)

nyaronpirostelenkek 2015.08.24. 23:15:50

Nem kiadó véletlenül? Télen-nyáron erdekelne;) kerdezd meg a tulajt, nem cseréltek-e lakást pár hétre? Tudod, mint a Holiday c. filmben:) (láttad?)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2015.08.25. 07:58:32

@Ziebi31: höhö, lehet más hobbi is, egy festöállvány kifejezetten jól állna a háznak :D

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2015.08.25. 08:00:35

@nyaronpirostelenkek: sajnos nagy a család, nem nagyon áll kihasználatlanul. De én is arra gondoltam, hogy én itt aztán télen-nyáron ellennék...

(persze, hogy láttam, azt a kis köházat is bármikor elfogadnám - a régi munkahelyemen ki is volt téve egy kép róla, motivációnak.)

Tá Titi 2015.10.04. 15:04:35

Így megy ez...
Ha helyőrségbeli, akkor feszített is lehet a tempó...;)
Lehet, hogy Lili a helyőrség fotósa lehet...
Lehet, lehet, lehet...
De, csodás volt az idő, meg a víz is...
Így megy ez...

Tá Titi 2015.11.23. 15:56:04

Ez a formátum, ahogy itt elindítottad az írást, sokkal jobb volt.
Cím
3 sor az írásból..
tovább »

( -Szerintem...- )
süti beállítások módosítása