Van egyébként egy csomó újévi fogadalmam (öö, mondjuk inkább célitüzésnek), például kevesebbet fogok mások dolgával törödni, és többet a sajátommal, de van egy, ami már most látványos (látványosan nem valósul meg), mégpedig az újévi nagytakarítás (ha már a karácsonyit kihagytuk). Persze nyilván már ott elrontottam, hogy túl általánosan fogalmaztam meg, a mostanában divatos írások szerint pontosan meg kell fogalmazni, hogy mit értek azon, hogy tiszta lakás, és hát ez a hét egyébként is csonka kissé, eleve nincs ovi, ezért nálunk vendégeskedik apukám (köszi, apa!!),  tegnap meg vízkereszt volt (munkaszüneti nap!!), igazán nem várható el, hogy egyházi ünnepen nagytakarítsunk, mint az állatok.. Hétvégén meg elmaradt csomagokat kell leszállítanom, és szülinapi buliba is megyünk és addig el kell készülnie az ajándéknak is. 

Szóval nehéz dolog ez. Nem is panaszkodásképp mondom, de a következö 51 hét is hasonlónak ígérkezik, szerintem a legegyszerübb megoldás az lenne, ha elköltöznénk egy új, tiszta lakásba. A legszükségesebbeket már össze is csomagoltam egy böröndbe.

 

A múltév végéröl egyébként a legélesebben a tejfel köd fog megmaradni (ha ez nem ellentmondás), visszatérö momentum, hogy orrommal a kis piros kocsi szélvédöjére tapadva  próbálom kisilabizálni a sötét ködben, hogy merre megy az út, és néha telefonos segítséget kérek anyukámtól, hogy jófelé jöttem-e ki különféle kisvárosokból, mert az útszéli fasor is sürü erdönek tünik, és kezdek elbizonytalanodni. Az országutak minösége, ha mindig csak egy 1x1 méteres részt látsz belöle, erösen vetekszik bármelyik földútéval, szóval szerintem jogos volt a kételyem (igen, van gps-em, de az úgy nem sport). A kedvenc válaszom egyébként ez volt: Balra volt egy nagy fakapu, arra jöttél? :D Anya, egyméteres látótávolság van és vaksötét, szerinted láttam a kaput? - egyébként mindig jófelé jöttem, de sokszor úgy éreztem magam, mint a Másvilág c. filmben Nicole Kidman, mikor kirohan a ködbe, és találkozik a háborúban elhunyt férjével. TB el is játszott a gondolattal, hogy rég meghaltunk, és az idök végezetéig a ködös országutakon fogunk bolyongani, és azt hisszük, hogy valahol várnak minket karácsonyra. 

Szóval elkezdödött 2016. Gondolom nálatok, is, csak ez olyan jópofa átkötö szövegnek tünt. Jó kis év lesz ez, csak figyeljetek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr348248450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi31 2016.01.09. 19:44:06

A flylady programot ismered? Ha már takarítás. Van akinek bejön, egy-két mozzanatot én is átvettem és sokat segít. ezért nem úszunk a káoszban. Annyira. :D

BUÉK!

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2016.01.10. 12:02:43

nektek is BUÈK!

A flyladynek mi is követöi vagyunk, és általánosságban teljesen jó a lakás, de én olyan naaagytakarításra vágyom (elosztva a teljes hónapra, vagy akár kettöre), függönymosással, meg szekrénytetö lepakolással, meg fúgatakarítással :DDD, szóval csupa ilyen idörabló apró hülyeséggel.

egyébként nálunk TB a takarításfelelös, és nem hibáztatom, hogy férfiként neki a jelenlegi (hétköznapi) szint teljesen megfelel, és nem gondolkodik azon, hogy lepkaolja a könyvespolvot, elhúzza a faltól és kiporszívózzon mögötte :)))

egyébként szerintem nálam ez a takarításról szóló álmodozás inkább csak pótcselekvés, azt gondolom, hogy minden összevissza (elintézetlen, befejezetlen) dolgom/munkám rendbe jön attól, ha minden rendben van otthon. De neki már nem állok, mert azért nekem is van jobb dolgom a fugatakarításnál :DDD

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2016.01.10. 12:20:28

@Ziebi31: az elözö komment is neked ment, csak nem sikerült megnyomnom a válasz gombot.
:)

egyébként, amire legjobban vágyom, h egyszer együtt menjnk végig a lakáson TB-vel, és dobáljunk ki mindent, ami már nem kell. Föleg, mert költözni szertnék 2016-ban, és mennyivel egyszerübb lenne egy minimállakást teleportálni, ahol minden dobozról pontosan tudom, h mi van benne, és miért kell az nekünk. :))

Ziebi31 2016.01.10. 12:52:34

@Nils Holgersonné: Az nagyon jó ötlet, tapasztalatból mondom, NEM költözéskor szelektál az ember, olyankor sosincs elég idő. :D

nux vomica 2016.01.10. 20:12:55

@Ziebi31: Már régóta terjeszti:-)

Tá Titi 2016.02.28. 16:53:43

Tejfel köd már elmúlt.
8 hét már mögöttünk van...

Jó kis év lesz ez és figyelünk, bár jópofa átkötő szövegnek volt, valóban.
süti beállítások módosítása