Ez most egy bejegyzés lenne, hogy a franciák szörnyűek voltak, és kiállhatatlanok és különben is csigazabálók.

A franciákat általában még azok is utálják akik soha nem láttak még élőben franciát, és azt hiszik, a franciázás az egy eufemizmus trianonozás helyett.

A többieknek meg ott van a francia autógyártás és az Úszó erőd. (Jó, az félig amerikai.)

Egyszóval: megjöttünk.

Szuperjó volt és a franciák kedvesek voltak, intelligensek, érzékenyek, viccesek, nagylelkűek, érdeklődőek és hihetetlenül vendégszeretőek.

Jogos a kérdés. Biztos, hogy Franciaországban jártunk?

Akikkel eddig beszéltem, mindenki fel tudta sorolni a sztereotípiákat, hogy nem hajlandóak megszólalni más nyelven, akkor sem ha tudnak, büdösek, nagyképűek, és különben is Trianon.

Ehhez képest, ahányszor segítségre volt szükségünk, mindig mosolygósak és segítőkészek voltak. Volt aki lassan, tagoltan és hangosan többször elmondta franciául az információt, és aztán mivel érezte, hogy nem segített túl sokat, elmutogatta a mondatokat. Türelmesen és kedvesen.

A legtöbben viszont erőt vettek magukon és összeszedve minden bátorságukat angolul próbáltak segíteni. Egyszer egy biciklisfutár aki a Coca-Colán kívül szerintem semmit nem tudott angolul, nehéz táskával a hátán, harminc fokos melegben addig nem ment tovább amíg biztos nem volt benne, hogy megértettük merre kell mennünk.

Egy másik pasas, vagy száz métert rohant a kocsink után, hogy megállítson minket, mert eszébe jutott, hogy rosszul mondott valamit.

De beszélhetnék a középkorú trafikosról aki mindenképpen magyar szavakat akart tőlünk tanulni, de tökéletes kiejtéssel, vagy arról a családról aki kifizette helyettünk az autópályadíjat, mert az utolsó hülye kapu nem fogadott el se maestro, se visa kártyát.

Mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy legyen kedves és mosolygós külföldön is. Nekünk bejött. Részletes beszámolókkal később jelentkezünk.

A franciákról pedig vagy jót, vagy semmit.

A képen elégedett turisták láthatóak, mögöttük a chambord-i kastély.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr592276292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

missMarple 2010.09.07. 07:16:46

Mon Dieu!...lehet,hogy én is francia vagyok!

vackor1b 2010.09.07. 19:37:28

Hát ennek szívből örülök. Csak azt nem értem, hogy ha itt vannak Mo-on (én ugyanis nem voltam még náluk, tehát arról nem tudok ítéletet mondani), akkor miért tuskók??? Miért viselkednek úgy, mintha Európa királya lennének, hogy a többiről ne is beszéljek. Persze, ők is, mint minden nép, sokrétűek és biztos ott is vannak normálisak. Kár, hogy itthon még nem találkoztam ilyennel. Remélem, ami késik, nem múlik!

ruju 2010.09.07. 20:20:35

Vive la France! Vive la Republique! Vive la Revolution!

:-D

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2010.09.08. 12:01:55

@vackor1b: öööö, hat en meg nem nagyon talalkoztam franciakkal Bp-n.. vagy ha igen, akkor nem logtak ki az atlag turistabol.
Neked milyen elmenyeid vannak?

@ruju: :D

vackor1b 2010.09.20. 10:04:59

N. H-nénak válasz: Azon kívül, hogy gyerekestül fellöknek; piás üveggel a kézben (nem tizenévesek, hanem 30-40)mennek múzeumokba; nyílvánosan (még csak nem is leplezve) úgy turkálják az orrukat, hogy majd elhányom magam; elterülve a buszon, hogy más le ne tudjon ülni... Soroljam még? Tudom, hogy ugyanezeket megteszik magyarok is (ez egyikünket sem ment fel), csak szerintem ha tényleg olyan fene nagy kultúrnép, akkor nem ártana viselkedni is megtanulni. Valószínűleg ez a kisebbik hányad lehet. A csöndesebbeket nem veszi észre az ember.
süti beállítások módosítása