tulajdonképpen szerencsés vagyok, mert szinte naponta kezdek új életet. De hetente majdnem mindig. Havonta már megszokásból is. Évente pedig egyértelmu. ès általában nem a nagy fogadkozások idején, például szilveszterkor, hanem saját idopontjaim vannak. Például a hétfok, vagy ha hetfon nem sikerul, akkor kedden, de szerdan mar biztosan.

Gondolom a közoktatásban eltöltött jópár év, meg talan az osz magunkba fordulos huvos nyirkossága miatt a szeptember is kedvelt újrakezdos idoszakom.

Például megint elhatároztam, hogy nem eszem bolti édességet, ha már valami nyalánkságot szeretnék, dolgozzak meg érte. Ez régebben volt már a blogban, hosszabb-rövidebb ideig ki szoktam bírni. Az eloreirányzott cél most a karacsonyig tartó következo 3 hónap. Meglatjuk, elég nehéz, mert a kollégák nagyon édesszájúak, és mindennap van valami kis csoki, keksz, cukorka, süti az iroda közös polcán. Pont az ajtó mellett, megkerülni sem lehet.

Aztán szoktam még próbálkozni azzal is, hogy némi rendszert vigyek be az életembe.

Például, ami tavasszal már ment is, de a nyár a lustaság évszaka, szóval hogy kedden kondi. Máskor is lehet, de legalább ez az egy nap legyen fix. Ma megyek is a Bandival.

ès ha már a keddi kondi ilyen szépen alliterál, akkor a hétfo legyen a horgolós nap, vasárnap meg a varrós (persze ez nem túl praktikus, ha nem vagyok épp otthon hétvégen). Szerda a lakásszépítgetos (=takarítós), ez ´végülis már hagyomány, bár a nyáron a takarítós rendszerünk is megborult picit. Csütörtökön mi legyen? Csicsikázós? Rámférne heti egy piheno. A péntek lehetne a papírmunkáé, esetleg a péntek az pont úgy jó, ahogy van, akár Bécsben, akár Budapesten, akár Tszm-en töltöm.:)

Szeptembertol kicsit jobban odafigyelek a kiadásaimra, mert a nyár megint lazább volt ilyen tekintetben, és nem mindig tudom, hová szalad az a rengeteg pénz, amit keresek (ha-ha). ehhez hozzátartozik a papírjaim és ügyeim rendbetétele is. Régi vágyam, hogy tábl´zatban vezessem az összes kiadásomat, legalább néhány hónapig, de eleg reménytelennek tunik. A nagyobb kiadások még csak-csak, de a zsebemben mindig van egy kis apró, 2-5-10 euro, képtelenség követni, honnan jöttek és merre tartanak.

 Mit is akartam még?

Ja, igen: megirni egy listát a karácsonyig (év végéig) elvégezendo nagyon fontos dolgokról. Listaírásban jó vagyok. És megfogadom, hogy addig nem nyugszom, mig mindent ki nem pipálok. (megvan a vicc, amikor a nyuszika mondja, hogy Medve, kihúznál a listádról? :D)

Nna.

Menni fog.

?

!

 

1 komment

Címkék: kira

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr492278027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TáltosBandi 2010.09.07. 17:22:47

Jóég! N.H.-né tíz perce helyezte kilátásba, a kondikedd máról holnapra való átrakásának lehetőségét.

:)
süti beállítások módosítása