Eddig csak az zavart az arról való álmodozásban, hogy Tszm-re költözünk, hogy nem tudtam elképzelni, mint csinálna Táltos Bandi egy faluban, ahol se színház, se zenekar. (na jó, Győrben van, de éhenhalni sem szeretnék)

de most! most választ kaptam, mi több, ihletet: múlt hétvégén elkísértem ugyanis a szüleimet választani, és a Polgár Jenő Hivatalban egy kifüggesztett hirdetményen megláttam, hogy a polgármesteri jelöléshez Tszm-en 28, azaz huszonnyolc ajánlószelvény szükséges.

28, az semmi! Az a szuk családom. Persze ők nem Tszm-en laknak, de ott vannak a szüleim, a szomszédlány, meg a férje, a szomszédasszony meg a férje meg az anyukája, meg a tesói, az Éva, az összes lakótelepi, akit a jelenlegi polgi átejtett, apukám unokatesói és egyéb rokonsága, és kb szerintem bárki, akinek anyukám az elmúlt 3 évben orvosi tanácsokat osztott. Sima ügy.

Tszm-en ugyanis évek óta ugyanaz a polgármester, akit nem annyira szeretnek, de nincs más, aki vállalná. Nincs alternatíva, hogy ilyen szépen mondjam.

Szóval a fejemben rögtön összeállt a kép, hogy TB mennyire szuper polgármester lehetne, és főleg, hogy én mennyire szuper polgármesterné lennék. Mert mondjuk TB-t nem nagyon ismerik ott, de egyrészt a (jövőbeli) doktori címe marha imponáló lesz a mezőgazdasági gépkezelő végzettségu kéviselőtestületben, másrészt az én nevem ismertebb ott, szóval megnyugodhatnak a helyiek, hogy nem vadidegenek vagyunk. Felvirágozatnánk a falut, míg TB a hivatalos ügyeket intézné, én befognám közmunkára a népet, ebben jó vagyok, már gimiben is én szerveztem a melókat, "fogjuk meg és vigyétek", ehhez értek, nem a DNS izoláláshoz (na jó, sajnos szerencsére ahhoz is). Ilyen kis közösségben van igazán értelme szerintem, ezer embert összefogni még lehetséges, nem úgy, mint egy városban.

És megvehetnénk az álomházamat, amit ugyan le kéne bontani, de sebaj.

Na, mit szóltok? Hatalmas ötlet, nem?

A dolgoba mondjuk kicsit bezavar, hogy TB nem annyira lelkesedett, mikor előadtam neki a tervet a pontosan kidolgozott részletekkel együtt, de megvígasztaltam, hogy még van 4 éve megemészteni és megbarátkozni a gondolattal. Vagy nyolc. Nekem nyóc Nekem mindegy, csak legyen egy B-terv, amiről lehet álmodozni.

 

10 komment

Címkék: kira tszm

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr342364831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ruju 2010.10.12. 12:50:28

TB for President, nátürlihhhh, és NH-né for Presidentné! Hajrá Tszm!

ruju 2010.10.12. 13:05:08

Akarom mondani: Ébredj Tszm!

babaBonBon 2010.10.13. 10:22:43

Akkor úgy látszik csak külsőre hasonlítanak: Dani egyfolytában arról álmodozik, hogy polgármester lesz... meg az 5ös lottóról!

Tuskó Hopkincs 2010.10.13. 19:53:11

Erről csak egy másik Jenő (Rejtő) jutott eszembe. Amikor a törzsfőnöknek nem tetszettek a fehér idegenek (kevés ajándékot hoztak), szózatot intézett a faluhoz, hogy itt vannak a nagy fehér emberek, akik elhozták ide a fejlődés, és felvirágoztatják a helyi falut, és lesz civilizáció meg oltás, meg milyen jó lesz. Ezután valamiért mindig meglincselték a nagy fehéreket ...

Tuskó Hopkincs 2010.10.13. 19:54:33

Ja, és egy emberként zárkózott TB mögé! Különösen ha neki is lesz kocsmája :-)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2010.10.14. 09:33:25

köszönjük a támogatást, a kedves önkéntesek majd telefonos értesítést kapnak az akció pontos helyérol és dátumáról - stay tuned!

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2010.10.14. 09:35:00

@Tuskó Hopkincs: ööö, hát oltást, azt tuti nem ígérek/ígérünk :D

mert eddig is annyit jártál ám Tszm-en a kocsmába :D
de mondjuk ingyen wi-fi a falu területére?

nux vomica 2010.10.18. 22:36:30

No azért 82% a mostani polgármester szavazati aránya!
Csak azért szólok, hogy nagyon kell már a következő 4 évben dolgozni.
A két árva tököt felforgatta egy kisleány, mert "2 iciri piciri ökröcskét" keresett bennük.
Hát ezek a legjobb pillanatai TSzM-nek.
süti beállítások módosítása