TáltosBandi 2011.02.21. 14:33

Pluto

Na. Tegnap este vendégeink voltak, és játszottunk egy játékot,-papírfecnit kell ragasztani a másik ember fejére, ráírni egy valós, vagy kitalált élőlényt (igazán hardcore játékosok akár fogalmat) és a delikvensnek ki kell találnia, hogy kicsoda ő?- amiben én Plutot kaptam a fejemre.

Első kérdésem az volt, hogy ember-e? Válasz: Nem. Második kérdésem. Kisebb egy embernél? Válasz: Igen.

Erre hangosan ezt mondtam: Kisebb egy embernél, szóval kb. mint egy kutya. Mondjuk Pluto. Pluto.

Pluto

 

Most tekintsünk el egy pillanatra attól, hogy lehet, hogy csalás az egész és megnéztem valahogy. (Azért is írom rögtön, mert mindenkinek ez volt az első-egyébként logikus- felvetése. Valószínűleg én is ezt gondoltam volna.)

Nézzünk két lehetséges magyarázatot.

Az első, hogy valami miatt ha nem ember akkor valószínűleg állat. És gondolom, hogy nem valami hatalmas állatra gondolnak, (túl könnyű lenne kitalálni) szóval megkérdezem, hogy kisebb-e egy embernél?

Itt már gondok lehetnének, ugyanis bár én a fejemben egy átlagos felnőtt férfira gondoltam, a kérdés alapján, mondhattak volna IS választ, ha szigorúan játszunk.

(Babánál, ovisnál, kisiskolásnál nagyobb.)

Elképzelek egy embernél kisebb állatot, mondjuk egy kutyát. (Ember barátja, sokan szeretik.)

És akkor az összes kutya közül akit ismerek, valami ismeretlen oknál fogva nem Lassie, vagy Goofy, vagy Snoopy, vagy Milu (Rin tin tin), vagy Mancs vagy Kántor, esetleg Rex, vagy Foxi Maxi, esetleg Frakk, netalántán Ubul (Garfield) ugrik be, hanem Cujo Pluto.

Micsoda szerencse.

A másik lehetőség, hogy mikor megkérdeztem ember-e, mindnyájan elképzelték Plutot, ahogy vidáman sétál egy fakerítés előtt. Ezt valahogy megéreztem, de nem voltam benne biztos és az agyam olyan kérdést tett fel, ami közelebb vezetheti. Kisebb-e egy embernél?

Itt mindenki átgondolta, hogy igen, lehet olyan kicsi egy ember, hogy Pluto nagyobb nála, de mivel én egy átlagos felnőttre (férfira) gondoltam, ezért ők is egy átlagos felnőttre (férfira?) gondolhattak, vagy egyszerűen csak egy átlagos embernél egy átlagos kutya kisebb. Közben biztos vagyok benne, hogy maguk elé képzelték Plutot. (Legközelebb megkérdezem tőlük. Én úgy játszom, hogy mindig magam elé képzelem a másik feladványát, miközben válaszolok.)

Ezután úgy éreztem, hogy a többiek egy kutyára gondolhatnak. Egy sárga kutyára. Plutora.

Gondolom ez így leírva furcsa, de átélni is furcsa volt.

És ne izguljatok nem leszünk ezoterikus blog.

Ui: Ezt a képet N.H.-nének küldöm, akinek fogalma sincs, hogy néz ki Pluto ellenfele, de tudom, ha meglátja a képet azt fogja mondani. Tééééééééééééééényleg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr702677060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babaBonBon 2011.02.21. 21:28:39

Veled mindig ilyenek történnek. És amúgy is simán hihető!
(www.youtube.com/watch?v=fnc8yguao7Q - ez a legjobb rész. Cuki a zenéje. Tuti a fejedbe megy.)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2011.02.22. 09:41:31

@babaBonBon: jajj, ezt kiskoromban _ezerszer_ megnéztem! jó volt újra látni :D
süti beállítások módosítása