Nils Holgersonné 2012.02.29. 22:27

Bók

Akkora bókot kaptam a minap, hogy most, még napokkal később is sokszor eszembe jut. Az volt, hogy egy gimis osztálytársammal beszélgettem, és teljesen mellékesen megjegyezte, hogy pár hete egy másik volt osztálytárssal megállapították, hogy én voltam a legokosabb az osztályban. Pedig a társaság szerintem nagyon jó eresztés volt ilyen szempontból, és a két fent említett meg pláne kiemelkedő volt.

Hát így.

Szóval most örülök nagyon, pedig semmit se számít.

Egyébként járok néhány hete egy meditációs tanfolyamra, amiről még nem írtam és nem is fogok ha-ha, és tegnap volt egy vizsgaféleség, amin az enyém lett a legjobb a csoportból. Vagyis ketten lettünk legjobbak, ugyanolyan eredménnyel. Mondjuk tipikusan olyan feladat volt, amit nem a spirituális fejlettségemmel, hanem IQ-ból oldottam meg, bár ki tudja, talán a kettő nem áll olyan messze egymástól.

Igen, itt állok egy bolygónyi aggyal, és arra kérnek, főzzek egy teát.

De egyébként még azt sem bánom, engem a teafőzés boldoggá tesz, és ha emellett úgy érzem, bármire képes vagyok, az csak extrán jó.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr204227509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perger.laszlo · http://www.rejtelmek.hu 2012.03.01. 09:06:01

Marvin for president! :)

- Gondolj csak bele - biztatta Marvin -, itt hagytak egyedül, engem, a hitvány kis robotot, hogy megállítsalak téged, a gigantikus harci gépet, csak hogy az irhájukat mentsék. Mit gondolsz, mit adtak nekem védekezésre?
- Hmmm... ööö... - motyogta a gép idegesen. - Feltehetőleg valami rettentő pusztító dolgot.
- Feltehetőleg! - kiáltott fel Marvin. - Persze, feltehetőleg! Megmondjam, mit adtak?
- Rendben! Mit adtak? - mondta a gép feszülten.
- Semmit - felelte Marvin.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.03.01. 14:35:12

@perger.laszlo: :D tudtam, hogy lesz valaki, aki értékeli a poent :D Marvin rulez.

babaBonBon 2012.03.01. 14:58:31

Nem is egy!!!
Én még ezeregy évvel ezelőtt kezdtem el, de a harmadik résszel (nem tudtam, h az a 3.) és ráhagytam, érthetetlennek találtam.
Nemrég valahogy belefutottam a filmbe (a régibe, mert az új nézhetetlen) és, ahogy megnéztem a 6 részt éreztem, hogy ki kell olvasnom.
Ki is olvastam a trilógiát (mind az 5 részt), és most alig várom, hogy legyen felesleges 5ezer ft-om, mert akkor azonnal megrendelem, hogy mindig itt legyen vidámítónak a polcon (mint Alíz Csodaországban)
egyszerűen fenomenális!!!!!
nálam kötelezőolvasmány lenne!

Zazálea 2012.03.01. 19:54:52

én ezt pont így képzelem rólad,pont, nincs ebben semmi meglepő, tényként kezelem, de olyannyira,hogy meg sem állapítottam soha, annyira magától értetődő

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.03.03. 15:56:09

@babaBonBon: ha csak úgy olvasgatnád néha, pdf-ben el tudom küldeni :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.03.03. 15:57:20

@Zazálea: :) aranyos vagy, köszönöm, de az rejtély, hogy neked ez miért ilyen kézenfekvő (ha nekem sem az) :)

babaBonBon 2012.03.04. 11:15:52

@Nils Holgersonné: Aranyos vagy! Neten én is megtaláltam, de könyvet sosem olvasnék LCD monitoron - meg semmilyenen! Fürdőkádba vinni jó, meg ágyban és nem bánom, ha kávéfoltos lesz, meg gyógynövényes fürdőolaj illatú, meg vízpettyes, meg gyűrött, mert attól lesz még jobban az enyém...
Esetleg még várom az e-ink technológiájú e-bookok elterjedését(=olcsósodását) itthon és az arra letölthető magyar nyelvű választék bővülését... remélem 5 évnél nem kell többet várni. Igaz az megint egy másik feeling, de az sem lehet rossz, hogy egyszerre 12ezer könyv van a kezedben :-)))

Zazálea 2012.03.04. 18:53:36

úgy szokott az lenni, hogy sosem annak egyértelmű, aki birtokolja a... öööö... tudást.

Gem 2012.03.06. 12:09:50

@babaBonBon: Mit nevezel olcsónak? Én pár hete 25eFt-ért vettem egyet (na jó, annyi csalás van benne, hogy nem ennyi volt, hanem 104USD, de ez nem olyan nehezen áthidalható probléma), ez kb. öt könyv ára, nem olyan sok pénz, és rengeteg ingyen letölthető olvasmány van magyarul is (meg mindenféle más nyelven is) (PIM, OSZK, és még több kevésbé hivatalos). Mondjuk valószínűleg nem kell lefröcskölni a zuhannyal és leönteni kávéval, de azért kádba vinni némiképp óvatosan lehet, ágyba vinni meg egyértelműen lehet, és lehet a buszon/villamoson/vonaton olvasni (főleg most, hogy összetörtem a notebookom képernyőjét...).

Gem 2012.03.06. 12:11:45

@Gem: Csak annyi jutott még eszembe, hogy ha regényben számolom, akkor mondjuk nem öt, hanem max. 15 könyv ára (mostanában éppen képeskönyvek voltak a kezemben, azok kicsit drágábbak)

Kalor 2012.03.06. 18:41:34

@babaBonBon: D adams ugyeben egyet ertek. de megakadt a szemem ezen az Alice dolgon. hgoy az vidamito lenne? ennyire nem vettem volna a humorat? nem tul reg olvastam, de nagyon erosen irritalonak ereztem. nagy csalodas volt.

babaBonBon 2012.03.06. 19:01:37

@Kalor: Régebben én is hallgattam hangoskönyvként és akkor nekem sem tetszett, de most egyszerűen odáig vagyok tőle! Mondjuk nekem olyan van meg, amiben egyben az Alíz Tükörországban is benne van és nekem is inkább az a rész tetszik.
De szerintem minden könyvhöz amúgy is megfelelő életszakaszban kell lenni (meg persze adott jó sok, amihez sosem leszel/voltál abban). Én most ilyenben vagyok, hogy bejön a szürreális :-)

babaBonBon 2012.03.06. 19:04:48

@Gem: Ja, láttam én is, h a kindle 30 körül van, de én azt várom, hogy olyan legyen itthon az e-book, mint a könyvtár, ne csak ízelítője legyen a magyar, meg világirodalomnak MAGYARUL. Azért szerintem még messze vagyunk attól, hogy ami eszébe jut az embernek azt letöltse rá 1-2e ft alatt...

babaBonBon 2012.04.02. 17:28:52

@Gem: ilyen csak a filmekben van? a komment után nem sokkal Életem Párja meglepett egy kindle-el!!! De még jóval ezelőtt a komment előtt megvette, pedig soha még csak nem is emlitettem, h ilyesmi is van a titkos vágyálom-listámon :-)

Gem 2012.04.03. 08:57:33

Akkor most lesz esélyed rájönni, hogy a legtöbb magyar, ill magyarra fordított könyv is simán letölthető, legalábbis a regények biztosan, mondjuk a szakkönyvek kevésbé, én inkább ezeket hiányolom.

babaBonBon 2012.04.03. 17:22:55

@Gem: igen, már vannak rajta magyar könyvek, csak - bár lehet nem értünk eléggé - nem az igazi: minden egyes oldalon nagyitani kell, nem lehet betűtipust, margót állitani, könyvjelzőzni... Az angol nyelvűeket sikerült kompatibilisen letölteni... még kisérletezni kell honnan érdemes.
Ezt szeretném nagyon megszerezni (szerintem még nem is forditották magyarra, szóval eredeti nyelven jó): Cooking Science - Condensed Matter
Esetleg van ötleted, hogy hol találhatnám meg ingyen?
süti beállítások módosítása