Nem is tudom, jót tesz-e nekem ez a nagy aktivitás. Egyrészről az utóbbi két napban egy csomó mindent megcsináltam, amit eddig csak kerülgettem, de

1. marha uncsi, hogy folyton erről akarok írni a blogban, lehetőleg tételesen listázva, mit is csináltam. Nehezen fogom vissza magam, és szörnyülködöm, hová lettek a vicces kis sztorik a blogról, és mikor lettem ilyen házimanó.

2. végre összegeztem az ezévi kiadásaimat és bevételeimet. Az álmom évek óta az, hogy én ezt táblázatot nagyon komolyan vezessem, elszámolva minden centről, de az elmentett excel-fájlok tanulsága szerint tipikusan január-február környékén nagy a fellángolás, aztán elül. Szóval most is megcsináltam menetrendszerűen, és elborzadtam attól, ami kijött. Basszusbasszusbasszus.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr544335909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perger.laszlo · http://www.rejtelmek.hu 2012.03.23. 21:49:24

A G[NHné]P hány százaléka a hiány? :)

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2012.03.24. 19:23:33

Nekem 2006. óta van ilyenem elektronikus formában. És a család már csak elnézően legyint, amikor centeket keresek bosszankodva. :-)
És persze táblázat ide, táblázat oda, de nem menekülök meg még így sem az időnkénti túlköltekezéstől. :-)

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2012.03.24. 19:25:06

De egyébként nagyon hasznos egy ilyen táblázat. Én azért szeretem, mert előre is tudok benne tervezni.
Szóval csak ajénlani tudom, de tényleg!

Kalor 2012.03.24. 21:29:02

nekem meg az is valamennyi erofeszitesbe kerul, hgoy a fogmosas menjen igazan rendszeresen, nemhogy meg tablazatokat is irogassak. elismeresem, ha ezt legalabbis az ev elejen megteszed! :)))

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.03.26. 18:54:43

@Bécsi_Nikol: igen, már gondolkodtam rajta, hogy benevezek hozzád valamiféle rendszerezési suliba. Ötleteim vannak jók, meg igény is lenne, de abban továbbképzésre szorulok, hogy hogyan ültessem át a valóságba :) és IGEN, mikor ilyen táblázatokat csinálok, engem is marhára bosszant, ha nincs ki centre az egész! Ahhoz képest, hogy egy csomó apró szokott lenni itt-ott a nadrágzsebemben, ez elég nagyratörő igény :)))

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.03.26. 18:57:09

@Kalor: az az igazság, hogy eddig nem szorultam nagyon rá. Szóval az igényem megvolt, hogy átlássam a dolgaimat, de semmi nem történt, ha nem vezettem a gazdasági naplót, jutott is, maradt is. Most viszont kicsit változott a helyzet, és úgy tűnik, ez rá fog kényszeríteni arra, hogy ne csak az év első harmadát kövessem figyelemmel.

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2012.03.27. 07:50:40

@Nils Holgersonné: igazából olyan ez, mint a fogmosás. Csinálni kell és kész. Minden nap. És egy idő után meg fogod szokni. Mint a fogmosást. :-)
Egy pici trükk azért van a dologban. El kell tenni minden blokkot a pénztárcádba. A 10. után már nem lesz helyed, így kénytelen leszel feldolgozni a cetlijeidet. Máris megvan a kényszer, hogy elővedd az Excel file-odat. :-)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.03.28. 13:25:18

@Bécsi_Nikol: El rakni el szoktam. Bár csak azokat kéne, ahol kézpénzzel fizetek, mert a többi úgyis ott van a bankkartya kivonatán. Még több is :S

Igen,a mindennapos szokás hiányzik.. Hetente is elég lenne.. De nem adom fel :)
süti beállítások módosítása