Kicsit sajnálom, hogy nem írtam részletes babanaplót (nem csak a blogba nem), de ahogy ismerem magam, úgysem tudtam volna következetesen végigvinni a tervet. Így egy csomó minden - persze talán nem is olyan fontos dolog -, amiről azt hittem, hogy sosem fogom elfelejteni, máris a feledés homályába vész.

A kisbabszemet január 14-én éreztem először, de akkor mindjárt olyan erővel, hogy az apjának is meg tudtam mutatni, és természetesen megállapítottuk, hogy ennél ügyesebb és erősebb és cukibb baba embrió nincs is széles e határban. Vagyis Bandit még akkor nem nyűgözték le annyira a kisbéka finom kis mozgásai, de idővel kezdett ráérezni az ízére. Aztán volt egy időszak, amikor már a vastag, kötött gyapjúpulcsimon keresztül is látszott a ténykedése, de akkoriban vált igazi ninjává, egy ninja nyuszivá, aki vígan ugrált és forgolódott, egészen addig a pillanatig, hogy odanéztünk, vagy odatettük a kezünket. Akkor nagy csönd. Ilyenkor elképzeltem, hogy ő is feszülten vár, hogy vajon mire figyelünk mi. Aztán a sima mozgások mellé bevette a hirtelen ugrásokat, ezt máig nem tudom elképzelni, hogyan csinálta, de mintha szökellt volna egyet bent, marha vicces volt.

Egész nap nyomta (nyomja) a műsort egyébként, sőt, volt, hogy míg aludtam, buliztak Bandival, bent kopácsolt a baba, kint simogatta az apja, szerintem akkor barátkoztak igazán össze.

És persze aztán  egyre erősebb lett, és rászokott arra, hogy jobb oldalon nyomja ki a hátát, főleg akkor, mikor Bandi elkezdte khm, simogatni, de amolyan férfias simogatásra gondoljatok, nem finom kis simi-simire, anyukám elájult, hogy összetörjük azt a gyereket. De a gyerek jól bírta, vagyis gondolom nem törleszkedett volna oda folyton a fenekével, mint egy kiscica, ha zavarta volna a hátmasszázs.

Most már valószínűleg egyre kevesebb a helye, de tud olyat is, hogy mikor odanyomom a hasam TB hátához (aka kiskifli, nagykifli), akkor a sarkával egészen finoman simogasson minket. Mert a migyerekünk ilyen drága lélek.

Nagy hullámokban egészen vicces formákba rendezi a hasam, volt már szögletes görögdinnye (ennél akár derékebb szögekkel is):

 

 

 

 

 

 meg sípálya is, ahol öt centi különbség van a jobb és bal oldal között: ezt nagyon nehéz lefényképezni, élőben egyértelműbb, de hogy mennyire asszimetrikus, az látszik azért. Jobbfelé, felfelé a nagypukli a feneke, balfelé oldalt meg a sarka, kézzel érezhető, hogy pici és hegyes, és tegnap fogócskáztunk is, mert ha odatettem a kezem, akkor kiszaladt alóla. Mert egy cukiság, nem győzöm hangsúlyozni :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vagy hegyes cukorsüvegheggyé is ki tudja nyomni, mostanában tendál közép felé, de erről nincs még képem.

Egyre gyakrabban feszül a hasfalamnak teljesen, nem akarom tudni, hogy ilyenkor bennem minek veti neki a lábát, de marha nagy ereje van. Eddig csak kifelé nyomult, de most már érzem, hogy lefelé is menne, egészen komoly edzéstervvel állt neki az új projektnek, egy kicsit ijesztő, hogy ez a gyerek komolyan gondolja (és tudja!) hogy mi a dolga. Mert fogy az időnk, még kb 4 hét, de a jelek szerint lehet, hogy kevesebb, a dokinéni szerint kettő. Izgulok.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr194515088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piszke a Birtokról 2012.05.20. 12:16:18

és végre TB se szólhat be, vannak fotók :P egyébként meg vicces lenne, ha másodika, de szerintem csinálj szavazást/lottót ;)

málnabálna 2012.05.20. 12:26:30

ilyenkor mindig mki izgul, nem csak a kismama :D:D

jah, azt mindkét gyereknél eljátszottuk, h dátumokra lottóztunk családilag, persze egyik se jött be! :D
ám egy érdekesség mégis mutatkozik:
mindkét gyerekre dr.anyósom azt jósolta, h hamarabb jönnek, hát nem! mindkettő a kiírt dátumához képest 4 nappal később érkezett, so ebben (is) hasonlítottak :)
p.s.netán, ha rászánjuk magunkat a 3dikra, kíváncsi lennék, h a sormintát követi s szintén kiírt dátum+4 napra érkezne vagy csupán véletlen egybeesés...:)

Kalor 2012.05.20. 13:38:34

izgi! :) a babak altalaban jobbra huzodnak, ez nagyon erdekes. van,a ki szerint azert, mert a szivunk meg picit balra van eleve. eztlehet, tudni tudomanyosan, hgoy miert?

FilotásLili 2012.05.20. 16:40:48

Lujza egy uh-on produkálta ezt, amit Te ugrálásnsk érezhettél: leereszkedett a babaház aljára és elrugta magát felfelé. Nagyon vicces volt.

Ziebi 2012.05.20. 17:07:11

NYuszi, vaaaagy kengurubébi. :)
Tűkön ülök veled. :)

pjulcsy 2012.05.20. 20:56:08

A félelmekkel teli izgalom nagyon ismerős. Valami ismeretlen, amit nagyon-nagyon vársz:)
Jaj, de jó visszaemlékezni:)))

Zazálea 2012.05.21. 12:42:10

az a cuki, ahogy leírtad...:)

Kalor 2012.05.21. 12:59:40

@FilotásLili: a Lujza ez esetben az igazi neve? :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.05.22. 11:51:06

@Piszke a Birtokról: igyekszem :) szavazást egyszer mar csináltunk, de elfelejtettem, hogy van, valami ötlet?

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.05.22. 11:52:28

@Kalor: a jobbra húzást mástól is hallottam, arrafelé több hely van (máj a baloldalon van, nem?)

igen, a Lujzi egy igazi Lujza! :)

Piszke a Birtokról 2012.05.23. 23:15:02

@NH-né: fogalmam sincs, hogy bloghus felületen milyen opciók vannak (mondom ezt olyan nagyképűen, mintha a bloggeren tudnám...). Gondolom, excelben nem akarod vezetni a tippeket :D

Mikaél 2012.05.28. 20:29:21

Ezért nem érdemes bánkódni.
Szerintem ez a blog elég rendes részletes babanapló is...
Na vajon ki tudja jobban a doki, vagy az anya?
süti beállítások módosítása