Nils Holgersonné 2012.08.14. 18:41

2 hónap

Mire befejezem ezt a bő két hete kezdett posztot, háromhónapos lesz a kiscsirke. Ez azért van, mert mindenki az én véremet szívja ezekkel a fényképekkel :). - Az van, hogy én szuperül látom, hogy mi lenne szép fényképtéma, de irtó igénytelen módon telefonnal lődözöm, és akkor még nem is beszéltünk az átnézem, kivágom, letöltöm, feltöltöm, problematikáról, amire egyszerűen lusta vagyok, meg az elmúlt másfél hét nagyon sűrű is volt (majd lesz mesélős), nem ültem le a géphez szinte sose. Na mindegy, itt a poszt, a képek meg olyanok, amilyenek :). Én legalább írok :)

babzsák.JPG

Bab a zsákban

Szóval, hogy két hónapos lett a kisFuszulyka. Jó sokat nőtt ezidő alatt, mondjuk még nem lett belőle égigérő paszuly, de majd csak az is eljön. Kivárjuk.

tudaludni_1.JPG

Az alvós képek még mindig dominálnak, mondják, hogy lesz majd olyan, mikor minden képen csak egy átrohanó, elmosódott folt lesz, hát nehéz elhinni

Most az van, hogy még mindig csodáljuk, puszilgatjuk, szagolgatjuk, és reménykedünk, hogy egyszer majd ő is fog szeretni minket, és nem lesz mindig ilyen "mit csinálnak ezek az ütődöttek"-arca puszilgatás közben. Reménykeltő jel, hogy mosolyogni már irtó cukin tud, már nem csak a szája, a szeme is mosolyog, ha egy kis kommunikációra, vagy tejre van kilátás.

fürdős.JPG

Ha valaki itt a szöveg alapján egy mosolygós képet várt alvós helyett, az tévedett. Egyébként ez egy viszonylag régi kép, de mindegy, mert a poszt is az, azóta némileg aktívabb fürdés közben. Meg hurkásabb is, nem tudom, mennyire lehet ezt még fokozni

Napirend még nincs, egy ideje az órát sem nézem, eszik, amikor kér (és amikor van, mert azért le tudja csapolni a készleteket, hogy aztán egy óra múlva kétségbeesve követelje a következő adagot), ha minden rendben, elalszik magától, vagy csöndben nézeget. Éjszaka sosem sír (enni egy vicces kis nyökögéssel, meg kismadár-szájtartással kér), nappal is csak okkal (hasfájás) és elég ritkán. A rossz napokra dátum szerint emlékszem, annyira nem jellemző. Szerencsénk van, na. 

Kicsit szégyellem ám magam, mint bezzeganya, mert ugye mindenhol azt hallani, hogy miután gyereke születik az ember lányának, már csak felszínesen fog aludni, hogy ugorjon az első szóra. Ehhez képest én jókat alszom, és sokszor csak arra ébredek fel, hogy TB suttog Lilinek, hogy ne aggódj, mindjárt felébred, majd tőle kapsz enni, már csak pár perc, Lili meg tátogatja a száját. 

A délelőtt valahogy borzasztóan gyorsan elszáll, pedig korán kelünk aztán visszaalszunk, ilyenkor van itthon Bandi, van egy kis apa-lánya idő, de ilyenkor a legnyafogósabb is, vagy legéhesebb, mindenesetre képes félóránként, óránként kérni. Késő délutánonként kijárunk a parkba, én olvasok, vagy horgolok, a baba jókat alszik a takarón, és közben begyűjti a bókokat az arra járóktól. selyemgubó.JPG

Nem, ez nem az én lábam, az enyém nem ilyen szőrös. Itt ugyan nem alszik, a parkban alvós képet nem sikerült nem fejjel lefelé beillesztenem, cserébe ezen nyitva van a szeme

Van, hogy sétálok, vagy a városba megyünk be, a kendőben nagyon jól elvan, ez is tiszta mázli, elkötelezett hordozás-hívőként ciki lett volna egy gyerek, aki nem bírja a kendőt.füles.JPG

Egy kisbabának alvás közben is fülelnie kell, nehogy lemaradjon valami fontosról

Persze lehet, hogy szegénynek fogalma sincs, hogy lehetne ezt mondjuk babakocsiban elnyúlva is, mint Micimackó (am. nem tudta, hogy úgyis le lehet menni az emeletről, hogy a feje ne kopogjon a lépcsőn), és ezért van vele megelégedve. Nekem viszont nagyon jó, hogy mobil vagyok, és tök jó, hogy  csak lehajtom a fejem, és máris puszilgathatom a kis selyemgubót.

 bambula.jpg

Bónusz: az aktuális kedvenckép

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr134694799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FilotásLili 2012.08.14. 22:24:51

Tiszta anyja ez a gyerek! Napirend mindjárt lesz, csak sugalni kell neki-és úgy minden könnyebb lesz.
Hogy néz az apjára??!!!!! Megzabálom.
Görbe még a lába?

Zazálea 2012.08.15. 09:01:59

a kedvenckép az nagyon kedvenc

Ziebi 2012.08.15. 19:09:07

Hát ez szuper lett, köszi. :)

málnabálna 2012.08.15. 19:59:09

úúú kisspraclik!! :) meg hogy tud nézni!...:)

mágnyes 2012.08.15. 21:58:13

Mennyi bejegyzés, mennyi kép... Imádtam :)

babaBonBon 2012.08.16. 10:05:45

Az első két képen nem is hiszem el, hogy az a Lili. Inkább egy kis puttó-angyalka, lemászott valamelyik kápolna mennyezet-freskójáról, komolyan mondom... Meg kell zabálni, hogy még a talpa is milyen husi!!!

Nem is tudtam, hogy cumizik is, nagyon kis szopis lehet, ha kell neki még az igény szerinti szoptatás mellett is. Imádom az első képet, nekem az a kedvenc!!!
De persze az utolsó sem utolsó :-)

szomszédlány én is 2012.08.16. 13:40:30

Aranyosak vagytok !
Tiszta, tiszta.
Ez jutott eszembe.
Mivel a képeken csak ketten vagytok.
Jó hogy vannak képek is.
Majd egyszer ha nem sietek ennyire olvasok is.
www.youtube.com/watch?v=AecrVzs_Bi8

szomszédlány én is 2012.08.16. 14:01:40

"Banbika" -bandita- a zsák az nem az amire azt mondtad, nem tudod hol van?

TáltosBandi 2012.08.16. 15:40:11

@szomszédlány én is: Tudom, hogy azt mondtam lehet bármennyit, nem árthat meg de szerintem mégis csinálj pár nap szünetet. Tisztitókúra.

szomszédlány én is 2012.08.16. 16:22:46

@TáltosBandi : Jó kedves! Te kedvedért pár nap.Tisztító kúra. De addig is képet csináljatok !Hogy helyes Tisztítókúra, vagy Tisztító Kúr a ?

nux vomica 2012.08.29. 22:51:53

Ilyen nagylábon él a kiscsirke?

Nem tudni ki olvad el jobban a másiktól, a kedvenc képeden, de ahogy elmerülnek a tekintetek, hát az nagyon bájos.
Tetszik, kép, szöveg, Ti, így együtt...

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.09.01. 19:16:10

@nux vomica: köszönjük :) a lába nagy, remélem, felnőttkorára valami átlagos női méretté szelidül. Bár Greta Garbo is sikeres lett nagy lábbal.
süti beállítások módosítása