Nils Holgersonné 2012.09.29. 23:25

4 hónap

"Te is bementél a kórházba, mielőtt kiesett belőled a baba?"

Anyahajófia, 4 éves (ugye?)  - már régen meg akartam írni, csak mindig kimaradt

Most rácsodákoztam, milyen kevés is a négy hónap. Azt hiszem, ezeknek a havi jelentéseknek akkor lenne értelme, ha nem írnék egyébként is folyton a szupercukker kismormotáról. Igyekszem én más témát találni, és mondjuk sikerülne is, ha gyakrabban írnék rövidebbeket (pl a kekszmanufaktúráról), de összességében eléggé meghatározza az életem. Gondolom most mindenki meglepődött :D

Már egy ideje a nagykádban fürdik, mert kinőtte a mosdót, és egyre jobban élvezi. Le kell majd videózni, mert a feje nagyon jópofa, ahogy vigyorogva rúg egy nagyot, majd meglepődik a hullámokon. Egyszerre fél, csodálkozik meg élvezi és a három érzés tizedmásodpercek alatt váltogatja egymást az arcán. 

Nő a haja. A régi hol megvan, hol kikopott, hol rasztákba csomósodik össze mindenféle szöszivel, ezeket előbb utóbb levágjuk, így tényleg egyre kopaszabb. Az új haja szőke, de egyelőre csak főleg a feje tetején látható. TB fésüli egyébként legtöbbet egy kis hajkefével. Lili, ha ezt majd nagykorodban olvasod, és szép hajad van, köszönd meg édesapádnak :)

Még mindig köztünk alszik, és ez jó. Nekünk legalábbis biztosan, Lili meg eddig nem szólt. 

megunhatatlan.JPG

vannak megunhatatlan változások a lakásban

Bár már túllépte a 7 kilót (párszáz grammal tuti, nem mértük), amire azt hittem, hogy a lélektani határ lesz, de még előre kötöm a kendőben. Lassan azért lehet, nem árt begyakorolni a hátamra kötést, legalábbis a hosszabb gyaloglásokhoz. Nagyon szeretem, hogy ott van, menet közben mindig puszilgatom, dumálgatunk, látom, ha alszik, be tudom takargatni, ha kell. Szeretem. 

őszi_1.JPGLobog a hajunk az őszi szélben

Mosolyog egy csomót, és felnevet, hogy he-he. 

Énekelget és hosszasan mesél, magyaráz mind nekünk, mind a pillangóknak.

Mozgásilag nincs semmi újdonság, lusta és kényelmes (vajon kitől örökölte, mondaná apukám). De nagyon figyel és ficereg, az ölünkben folyton kinyomná magát állásba, szóval nem aggódom. Figyelni egyébként őrülten tud. A villamoson általában kipécéz magának valakit, és nézi. Az illető egy idő után persze feszengeni kezd, és elkezdi produkálni magát a babának, aranyosak, ahogy próbálkoznak, integetnek, beszélgetnek vele, pofákat vágnak, ki-ki vérmérséklete szerint, Lili meg csak néz. Percekig. Nagyon hosszú percekig. A végén megsajnálja az áldozatot, és nagy kegyesen mosolyog egyet, és akkor mindenki boldog. Aztán elkezd valaki mást nézni.

Már most nagy lelkiismeretfurdalásban vagyok egyébként, hogy nem fotóztuk, videóztuk eleget a gyereket, és hogy szomorú lesz majd nagyobb korában. Nem csináltunk például jópofa fázisfotókat, amikor egy hónapos, meg kettő, meg három. Nem vettük fel, hogy szopik, mikor olyan nagyon kicsi baba volt. Meg azt sem, mikor emelgette a szemöldökét, és úgy próbálta kinyitni a szemét. Annyi minden kimaradt, nem győzöm majd neki mesélni :)

voila.JPG

(jaj, a lábaiért odavagyok!)

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr364657781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FilotásLili 2012.09.30. 15:04:13

Én örülök, hogy ennyit írsz Ninjanyúlról. A többieknek meg írj másról is.

gsky 2012.09.30. 17:05:13

Az jutott eszembe, hogy manduca, ami bitang drága lett az euro elszabadulása után, de hátha találtok (ha tetszik majd) normális áron... amiben könnyedén tudod a hátadra venni és rádsimul és iszonyú kényelmes még 15 kilós gyerekkel is... és elől is cipelheted benne sokáááig.
Meg az is, hogy a havi irományoknak úgy ötéves korában lesz nagyon nagy jelentősége, amikor a cimkékből kilistázod hogy havi szösz, és látod a fejlődést :).
Meg az, hogy együtt aludni még hatévesen is jó, van egy szakasz, amikor az alvamocorgás kicsit kényelmetlenné teszi, de ezen hamar túl lehet lenni... persze gyereke válogatja, de nindzsabuddhaLili lehet hogy ki is hagyja.
Meg az, hogy amúgy annyira vizuális vagy, hogy simán elmeséled majd neki, hogy emelgette a szemöldökét, és majd milyen jó lesz, mikor az öledben ülve ezredszer is kéri, hogy Mama, meséld el, hogy milyen volt, amikor... és az olyan nagyon jó.
Meg az is, hogy nagyon szép a hajatok.
... az meg sokszor, hogy egyszer ha eljutok felétek, megkereslek, és ücsörgünk majd egy kávéval valahun...

Kalor 2012.09.30. 18:27:25

nagyon aranyos :) lattok benne valakit, akire hasonlit a csalaldbol? mit szoktak mondani?

a meggyesen van egy leiras arrol., hgoyan lehet otthon konnyen mei tait varrni (hatrakoteshez talan konnyebb).

en viszonylag keveset hordtam oket haton, mert mire akkorak lettek, hgoy hatra kellett kotni oket, mar nem szerettek annyira hogy nem tudnak jol mozogni.

Ziebi 2012.09.30. 21:16:27

ezen a törcsis képen meghatódtam. Hiába na. :)

Gem 2012.09.30. 21:24:31

Van egy barátom, aki a második gyereke születésekor elhatározta, hogy minden nap lefényképezi a gyereket (legalább) egyszer. Azóta azt hiszem már ő sem tartja ezt a szokást (még azt sem tudom, hogy a harmadik gyereknél újrakezdte-e például), de rajta kívül nem ismerek (személyesen) még egy gyereket, akiről annyi fénykép lenne, mint TL-ről. Szóval mitől van lelkiismeretfurdalásod???? Én majd jól megmagyarázom a fiamnak nagykorában, hogy a sokadik gyerek sorsa már csak olyan, hogy egyáltalán nem készül róla egy fénykép se, ne is keressen. Lehet, hogy nem fog örülni, viszont annál nagyobb élmény lesz neki a saját gyereke minden újabb szemrezdülése.

babaBonBon 2012.09.30. 22:30:56

plusz amint megszületik a saját gyereke abszolút nem fog már magáról csecsemőkori képeket nézegetni, hanem a sajátját akarja majd fotózni ;-)
Ja, és tuti elégedett lesz már ennyivel is! Esetleg inkább Nektek hiányzik majd. De Ti meg akkor majd mindig épp az akkori valójában gyönyörködtök majd.
Világos, mint a nap gondolom :-D

nux vomica 2012.09.30. 22:31:50

mikor csak filmes fotózás lehetett, meggondoltuk minden esemény megörökítését.
most, hogy digitalis roham van, akkor is fontos, hogy maradjanak csak Benn/ed/etek élmények, amikről csak Te/Ti mesélhettek összebújva a nagyágyban esti mese után/helyett, vagy ágybanreggelikor:D

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.10.01. 18:15:18

@gsky: Megnéztem a manducát, szimpatikus. Lehet, keresek majd vmi használtat. Bár a kendőt is nagyon szeretem.
Az együttücsörgést meg nagyon várom ám :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.10.01. 18:16:31

@Kalor: Igen, mikor épp nincs duplatokája, akkor az apukájára hasonlít! Talán a szeme inkább az enyém lesz, de ezt meg nehéz így eldönteni. A fülei, meg a lábujjai tőlem vannak :))

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.10.01. 18:17:28

@Ziebi: Ó, ezek a hormonok :)) én is minden este ellágyulok, mikor szállok ki a kádból :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.10.01. 18:18:52

@Gem: @babaBonBon: Én ismerek olyan gyereket, akiről ennyi kép készül/készült.
És mostanában direkt vadászom a TB-ről készült kiskori képeket, mert olyan jó hasonlítgatni.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.10.01. 18:19:43

@nux vomica: Igen, teljesen igazad van! Tudom én,csak neha elfog a pánik, hogy valamit már nem lehet pótolni (akkor is, ha nem is kell)

szomszédlány én is 2012.10.12. 16:56:44

Végre képek !De elég unalmasaknak találom őket.

Troppauer Hümer 2012.10.13. 19:25:22

Radnóti Miklós –
A mécsvirág kinyílik

A mécsvirág kinyílik
s a húnyó láthatárnak
könyörg a napraforgó:
a tücskök már riszálnak,
odvában dong a dongó
s álmos kedvét a bársony
estében égre Írta
egy röppenő pacsirta;
s ott messzebb, kint a réten,
a permeteg sötétben
borzong a félreugró
nyulak nyomán a fűszál,
a nyír ezüstös ingben
immár avarban kószál,
s holnap vidékeinken
újból a sárga ősz jár.

-O-

Kátay Béla -
Hónapok számolása

A januárt hóban töltöd,
februárban medve dörmög.
Márciusban a hó ritka,
április bohóc firka.
Május nyílik száz virág,
- kék ibolyák, orgonák.
Júniusban gyakran ázol,
júliusban vár a tábor.
Augusztusban dinnyét eszel,
szeptemberben diák leszel.
Októberben a lomb sárga,
- zizegve hull a sárba.
Zimankós a november,
s télapót hoz a december.
süti beállítások módosítása