Ma este TL-nek biorépát pároltam, és megbolondítottam egy kis almával.

Ma este TL az egészet a lábamra hányta.

Meg a szőnyegre. 

Sugárban.

Előtte öklendezett.

Kicsit se érzem szaranyának magam.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr584970701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perger.laszlo · http://www.rejtelmek.hu 2012.12.18. 00:10:38

Biorépával úgy látszik nem tudod megalapozni a mama főztje romantikát :)

Esetleg pacal? :)))

Xerxe 2012.12.18. 07:42:09

Ahogy elnézem elég sokáig fogsz. :D Ne aggódj, előbb-utóbb minden gyerek leszokik a ciciről! :D

Kalor 2012.12.18. 08:13:58

nekem az volt, hogy aki jol szopott, azt kilenc honapos kora elott nem tudtam ertekelheto mennyisegben massal megetetni. aztan viszonylag hamar rakaptak a normal kajara. olyan 30 honap korul szoptattam, illetve B februarban lesz harom, de alvashoz meg keri.
ha van kedved, olvass kicsit baby led weaning temaban (mikor utoljara olvastam rola, meg nem szoktak magyarul emlegetni, nem tudom, mi lett belole), esetleg adhat otleteket! engem felbatoritott, hogy ne hasznaljam a botmixert...

missMarple 2012.12.18. 10:01:44

1.Biztosan kihagytad belőle az éppen aktuálisan kezedben tartott akármit.
2.Miért,hová kellett volna?
3.Remélem,nem a falira,mert azt imádom?!
4.Van annál szerethetőbb is?
5.Szóval jelzett a kincsem?
6.Én sem.

FilotásLili 2012.12.18. 13:50:28

Na szerinted Lujza ennyi idősen mit csinált? Jóízűen elnyammogta a sütőtököt (tényleg látszott az arcán, hogy ízlett neki), lenyelte, majd elkezdte hánytatni magát (ezek szerint ez veleszületett tulajdonságunk), és kihányta. Erre még Anyósod is azt mondta, hogy meg akarja nézni. :-)) úgy vészeltük át, hogy mikor elkezdett öklendezni, előadtam a csim-bumm cirkuszt, addigra elfelejtette mit akart. Pár hét után megtört. :-)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.12.18. 22:19:45

@perger.laszlo: Hát te, pacalt meg az életben nem csináltam, de ha a zöldség ennyire nem megy, istenuucse, megpróbálom :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.12.18. 22:20:43

@Xerxe: De én pont, hogy inkább még sokig szoptatnék, csak ilyen hányás ne legyen mégegyszer. Annyira szar volt látni.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.12.18. 22:24:43

@Kalor: Ja, ja, én is gondoltam még régebben, csak a gyerekorvos-nagymama elbizonytalanított, hogy legalabb várjam meg, mig ül. Pedig ösztönösen valami effelé hajlok, és az az igazság, hogy nekem is kiskorom óta hányingeres a püré állag (kivéve krumplipüré, de az vhogy keményebb), szóval tökre megértem.

És egyébként Lili nagyon ügyesen rányúl a kanálra, és tömi a szájába.
Mondjuk lehet, először beszerzek valami nagyobb köpenyt rá :))

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.12.18. 22:25:28

@Kalor: Ja,nem gondolom, hogy kanállal kéne ennie, hanem csak azért irtam, hogy ráérzett az önkiszolgáló evés ízére.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.12.18. 22:29:26

1. Igen, öreg hiba részemről.
2. Hát, kihayghattuk volna mondjuk az egész epizódot.
3. Nem, nem, az étkezőben etettem, csak a csíkos földi szőnyegre ment.
4. Az orrán is jött ki.
5. Igen, de hát mit tehettem volna mar akkor?! (Legközelebb Filotás Lili modszere jön)
6. Ugye csak irónia?

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.12.18. 22:30:25

@FilotásLili: Én annyira megdöbbentem, hogy nem cirkuszoltam :) de majd legközelebb.

Kalor 2012.12.18. 23:10:51

@Nils Holgersonné: es nincs is azert messze az, hgoy megul az etetoszekben. vegul is raer. a gyerekorvos nagymama nehez dolog, akkor is, ha nem a regimodi tipus. :)

Ziebi 2012.12.19. 01:25:49

Én is nagyon hányós gyerek voltam, eskü, nem direkt csináljuk. Szerintem a rántott húst is próbáld meg, vagy a töltött kápit. :)

Xerxe 2012.12.19. 06:56:12

@Nils Holgersonné: Tényleg hányt, vagy csak bukott? Egyébként meg egyetértek az előttem szólóval, hogy a full anyatejes babák általában később kapnak rá a kanalazásra. :) Úgyhogy ne ijedj meg. Szoptass azt' jóvan. :D Próbáld meg egy hónap múlva a kaját újra.

Zazálea 2012.12.19. 12:17:43

a teljesen püré állagot nem szerette, nem a főztödet, ebben biztos vagyok!

L21 2012.12.19. 17:19:58

Az enyém 13 hónapig kizárólag anyatejes volt, és akkor is csak azért kezdett el pürét enni, mert a tesó nagyon lecsökkentette a tejmennyiséget. Mi vettünk etetőhálót, próbálkoztunk blw-vel is, kevés sikerrel -- aztán azóta megoldódott a kérdés (hehe, és elsőre nem ám a házit fogadta el, hanem az üvegeset).

Gem 2012.12.19. 21:59:03

Blw témakörben: én múlt héten a kezébe adtam a szamurájnak egy almagerezdet, mert kinézte a szájamból (mindent kinéz a szájamból, aki nem ismerné, majdnem pont ugyanakkora, mint Tündérlili), de nem tetszett neki és nem nyammogott rajta. Másrészt ugyanakkor a nappaliban a kisasztal fa lábából lerágott (a nem létező fogaival) egy darabot. A pürék viszont eléggé ízlenek neki. Én azért azt hiszem, hogy a nem-pürésítünk mozgalom szószólóinak a babái a kéthónaposan fogzó kategória lehettek, én meg eléggé drukkolok, hogy egyéves koráig neki se jöjjön a foga, mint ahogy a testvéreinek sem. Én botmixer-párti vagyok abszolút, de ha hajlandó nyammogni egy darabos ételen, akkor adok neki olyat is, hajrá. (Viszont emlékszem arra is, amikor a nővére a darabostól készült megfulladni, mert nem nyammogta szét eléggé, szóval igenis jó dolog a püré.) Egyébként simán attól is hányhat, ha éppen nem kakilt időben, vagy ha csak túl fáradt volt, vagy egyszerűen csak az utolsó két kanálnyi volt már túl sok, és ne feledd, hogy egy mérés nem mérés!

Gem 2012.12.19. 22:02:47

Ja, még egy: emlékeztettem szamurájt a répánál, hogy tavasszal még együtt (ő pocakon belül) ültettük a répát, és erősen korlátozott a mennyiség (főleg, hogy nem voltam itt, amikor ki kellett volna egyelni, így csak kevés nőtt meg nagyra), én meg nem tudok leszaladni a boltba egy kis biorépáért, mint Te, szóval ossza be, takarékosan kell vele bánni, ezért az összes a pocakjában kell maradjon!

Kalor 2012.12.20. 08:35:52

@Gem: hat az alma nem az igazi, mert eleg "szilankosra" torik a szajukban, nem szoktak szeretni.

egy villaval amugy remekul szet lehet nyomni a dolgokat, de nem olyan habos-sima, mintha geppel csinalna az ember, kicsit darabos is. elso kajanak sok helyen avokadot adnak, ezt meg akartam irni, csak nalunk van ez az alma-mint-elso kaja. az avokado azert is jo, ert zsiros is, es kevesbe cukros.

Gem 2012.12.20. 10:20:30

@Kalor: Azt hiszem, az alma szilánkossága függ az alma fajtájától is, nem mindegyik olyan. Én is adtam villával szétnyomva is, a nagyobbaknak is anno, meg az aktuális kicsinek is, de speciel az aktuális kicsi olyan könnyen felfújódik mindentől, hogy szerintem neki egyelőre annál jobb, minél kisebbek a rostok. Egyébként nem látom a nagy különbséget a botmixer és a villa között, ha a botmixert épp csak megpöttyintem, akkor kapom a villás állagot. Amúgy én az almáról gyorsan át szoktam térni a zöldségekre, így még gyümölcscukorból sem kapnak/-tak sokat, az avokádó pedig azért rossz, mint első kaja, mert az olajai nem olyan könnyen emészthetőek, mint az alma/répa/borsó/spenót/rizs/köles etc. Azt sem látom, hogy miért lenne szükség az egyelőre nagy adag tej mellett zsíros dolgokra, pláne egy akkora babának, mint Lili.

Kalor 2012.12.20. 12:06:41

@Gem: az avokadotol maskepp lakik jol, mert zsirosabb, nem hizlal. es sok mas klassz dolog van benne.
de azt nem akartam sugallni, hgoy NHnet arra biztatnam, konkretan rosszul teszi, ha nem ad avokadot, csak arra probaltam felhivni a figyelmet, hgoy az alma-repa teman kivul mast is lehet probalni, a vilagon sok helyen nonek fel gyerekek, es mindenhol maskepp csinaljak.

Kalor 2012.12.20. 12:12:09

@Kalor: tessek, itt van, hgoy nem hulyeseg: wholesomebabyfood.momtastic.com/avocadobabyfoodrecipes.html
(azert szurok be inkabb linket, hogy ne kelljen lemasolgatnom.)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2012.12.20. 12:26:27

@Gem: @Kalor: Mondjuk a baba saját evésénél szerintem inkább a szétfőzőtt répaszelet jellegű dolgok lesznek a nyerők, mert azt még meg tudja fogni, nem úgy, mint egy akár villával, akár botmixerrel szétnyomott cuccot.
Egyébként nyilván meg kell várni, hogy tényleg elkezdjen nyammogni valamin, de én is egyre több babát látok, akik nem bírják a pürét, ellenben ügyesen önkiszolgálnak.

Az avokádó nem hülyeség természetesen, de van egy olyan iskola, ami szerint jobb az őshonos cuccokkal kezdeni, vagy legalábbis olyannal, amiből anyuka is gyakran eszik (pl banán), aztán ha ezekből lement pár, akkor lehet az egzotikust bevezetni. Persze Dél-Amerikában az avokádó így abszolút nyerő, én még várok vele kicsit. (mondjuk amilyen tempóban haladok -lusta vagyok főzőcskézni-, még jó darabig csak hazai talajon fogunk mozogni :S)

nux vomica 2012.12.21. 01:10:35

Mindenkinek a saját 100km-es körzetében megtermelt idealis, ha a genetikus emésztő enzimeit vesszük figyelembe.
A darabos könnyen félrenyelhető, nehezebben emészthető és csak a séta kedvéért megy.
Lili érdeklődött a más ételért, de ha nem bírja, várhatna még.
Egyelőre elég, ha ismeri a kanalat és 1-2 féle pürét.
süti beállítások módosítása