Egyetemen tanultam én, hogy a nyelv struktúrája, vagyis hogy legyen egyáltalán struktúrája, a génjeinkben van kódolva, de elképzelni ezt nehéz. Viszont Radica néni végeláthatatlan német hablatyából Lili kiszűrte a kérdést, miszerint volt-e kaki (mert mostanában pelus nélkül nyomjuk), és azt is, hogy a hallott szóáradatból melyik lesz a megfelelő válasznak.

Radica néni: blabla nix kakamaka blabla?

Lili (határozottan): Nix.

____________

Mostanában nem sok németet hallott, mert P néni kivándorolt a nyári szálláshelyére, bár a múltkor pont itthon volt virágot locsolni, és be is csöngetett hozzánk. Új mobilt vett, mert a régi elromlott és halálra aggódta magát, hogy nem tudja használni. Elkezdtem magyarázni, de hamar kiderült, hogy az információ kínálat nem egyezik a kereslettel, a néni baromira nem érti, miért tárolja el a telefon, hogy kit hányszor hívott és mikor, és hogy neki ez most jó-e. vagy sem. A többiről meg ne is beszéljünk. Szóval leegyszerűsítettük a dolgot, aztán szegénykém elindult a sógornőjéhez, azt mantrázva, hogy kinyitom-tárcsázom-bal gomb-beszélek-vége-jobb gomb. Csöng-jobb gomb- beszélek- vége- jobb gomb. Ha bármi furát mutat a kijelző, jobb gomb, és eltűnik. Azt mondta, még sosem magyarázta el neki senki sem ennyire érthetően. 

Nem lehet könnyű néninek lenni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr526167571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2014.05.15. 15:09:40

Okos lánynak, okos lánya:D

Lehet német-szerb nyelvű ős....
süti beállítások módosítása