Van jópár félkész bejegyzésem, de annyira unom öket még én is, hogy inkább nem élesítem. 

Most meg dolgoznom is kéne, de olyan idöpocsékolásnak tünik egy csöndes szombat reggelen elöadást írni. A többiek még alszanak, sajátidö van.

Az elsüllyedt, menekülteket szállító hajóról meg beugrott ez a film:  O nosso lar  ennek is az a jelenete (1:14-töl), amikor jönnek a háború áldozatai nagy tömegben, és hirtelen nagyon sok lesz a munkájuk a köztes létben élöknek. Mennyire lehetett halálra remülve az, aki egy hajó gyomrába zárva fullad meg?

(nem hiszem el, pár éve megtaláltam ezt magyarul, bár valami irtó hülye cím mögé rejtve (élet és halál), de most már nem találom sehol sem, még angol felirattal sem) Tátiti megtalálta az indavideón magyarul (köszi!): Az Otthonunk (és ennek a címe is sikerült, mert a nosso lar tényleg ezt jeleni, a mi otthonunk)

Aztán van még ez a videó:

(egyébként igen, tisztában vagyok vele, hogy én sem otthon élek. Vannak mentségeim :P)

És csak hozzátenném, hogy az, hogy segítsünk helyben a nehézsorsúakon, szuper, de talán át kéne gondolni kritikusan a jószándékú módszereinket:

 

 

milyen hosszú utat tett meg ez a poszt, az unalomtól a köztes léten át a világ sokféleségéig. Ilyen kreativ vagyok szombat reggelente :D

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr717397290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tá Titi 2015.04.25. 15:01:40

Nem akartam tolakodóan első lenni, hogy elkerüljem a szétoffolást…
Nagyon megörültem annak, hogy megint van mit mondanod :)

Kreatív vagy, kitartó vagy, és lelkiismeretes is vagy.
Figyelem és látom, hogy vannak hőséges "követőitek", 20-30 országból. Rendszeresen van kíváncsi olvasótok.Érdeklődésük lankadatlan az "Előretolt helyőrség" mindennapjai iránt, és rendszeres érdeklődéssel követik, hogy "mi újság a Futrinka utcában?"
Mostanság, ezeket a tudósításokat Nils Holgersonné szorgalmának köszönhetjük az Előretolt helyőrségből.
Sajnos, találunk okot, hogy miért nem reagálunk. Ha valóban unalmas lennél, nem térnénk vissza mi olvasók nap, mint nap 60-90 között, akik csak az Előretolt helyőrségre kíváncsiak többek között.
Egy-egy szösszenet is lehet érdekes - Más ezt hogy csinálja? - találós - Jól bevásároltunk vele... –
Arra kíváncsi lennék, hogy mennyien nézik meg a nagyon érdekes, és nagyon néznivaló gondolataidat… (min.3-óra;)
Jó, hogy nem keresgéltél magyarítást, de van. / indavideo.hu/video/Az_Otthonunk_-_Nosso_Lar_teljes_film /
Ezért is maradunk egy nyelvet beszélők, ha mindenkit kiszolgálunk azzal, hogy "csak magyarul beszél…"
Igen igaz, "hosszú utat tett meg ez a poszt, az unalomtól a köztes léten át a világ sokféleségéig. "
Igazad lehet, de csak Einstein után - " Igazából kész csoda, hogy a modern oktatási módszerek még nem ölték ki teljesen az áldott kíváncsiságot és érdeklődést. - Albert Einstein "
Hála és köszönet neked Nils Holgersonné hogy figyelmünket erre is arányítod !
De mit művel, hogyan okul, T.L. ???
süti beállítások módosítása