Időközben voltam Brüsszelben is, négy napot. Előtte hetekig tervezgettem meg szervezgettem, mert Bandi pont akkor lépett le Kínába, a gyerek meg még nem tudja egyedül levinni a szemetet, úgyhogy valamit ki kellett találni. Egy elvetett A verzió, majd egy fixre leszervezett B verzió után nyilván egy utolsó pillanatban átszervezett C verzió lett, ha valaha is azt mondom, hogy a rokonaim és hozzátartozóim nem rugalmasak, akkor hazudok. Mindenkinek köszönöm ezúton is.

Egyébként azért alakult így, mert én tényleg rendesen meg akartam szervezni, és végre időben szóltam mindenkinek, és Táltos Bandival is vagy tízszer átbeszéltem a menetrendet, aki lelkesen bólogatott, hogy aztán Kínából írjon egy lazát what´sapp-on, hogy akkor hogy is van a terv, és miért nem inkább valahogy teljesen máshogyan, ami tényleg logikusabbnak tünt, csak hát szólhatott volna hamarabb.

Mindegy, láthatóan túlélte mindenki, a kismóka az apjának (aki meglehetősen gyakran tünik el napokra) nagyon örült, nekem, aki a kisnyúl életében először utazott el, csak mérsékelten. Épp, hogy csak felnézett, és érdeklődött, hogy hoztam-e ajándékot. Hoztam. Mondjuk nem annyit, mint Bandi Kínából, de nálunk ő az ajándékfelelős, én meg a lakás-étel-tisztaruha-ünnep-család-szociálisélet-szórakozás-utazás-szervezés-felelős. 

Na, szóval Brüsszel. (most jut eszembe, időben előtte volt, hogy a nagypapával karöltve meglátogattuk Lili Bécsben élő másodunokatestvérét, persze a Táltos oldalról, mondom, hogy én vagyok a család-felelős. Remek hangulatú estét töltöttünk vele - én eddig nem ismertem, Lili pedig rögtön a szívébe zárta)

Brüsszel. Még nem voltam, épp ideje volt. Az elején be voltam tojva, mert az én kollégáim másik repülővel jöttek, ezért egy morcos doktor úr mellett kellett ülnöm, akit nem is ismertem korábbról. Aztán szereztem barátokat, és minden jóra fordult :D éééééééés egyedül aludtam egy tök nagy ágyban. Kb erre készültem legjobban, hogy át_fogom_aludni_az_éjszakát, de persze mindig felébredtem.

A program meg remek volt (az európai transzplantációs társaság konferenciája volt egyébként, ha valakit érdekel), a legizgibb persze az volt, mikor mutattak egy robotot, ami élő agysejtekkel mozgott (és tanult!), fokozottan volt ilyen érzésem. Nyilván a sok uncsi transzplantált beteg (vicc) mellett ez mindenkit felvillanyozott. Meg a többi kiborg elem, amit egy olyan angol fickó mutatott, akibe több chipet ültettek már be a saját laborjában, mint ahány piercingje van a szomszéd punk lánynak (n=sok). A fickó szerint teljesen felesleges háromszor átfordítani az érzéseinket (biokémiai (gondolatok) ->fizikai (mozdulatok, szavak) -> fizikiai (észlelés) -> biokémia (gondolatok a másik fejében), ha egyszer össze lehetne kapcsolni két ember idegendszerét, és 1:1-ben átmehetnének az infók. Ki is próbálta ezt kicsiben a feleségével (hátha harminc év után végre tökéletesen megértenék egymást), minek szórakozzon állatkísérletekkel, ugye. Sikerült. Szóval láttam a jövőt, és nem is tudom. Fura volt, de nem rémes.

Be akartam tenni ide egy fényképet a széttört pisilő kisfiúmról, de nem találom. Évekkel ezelőtt kaptam még egyben, de mióta van a kisfülemüle, megfogyatkoztak a dísztárgyaim (terveztem is egy ilyen posztot a fényképpel, hogy kevesebb dísztárgyam van, mint 4éve). A kisfiút viszont most már élőben is láttam, de nem fotóztam le, mert ragadt a kezem a karamellás gofritól, amit az egészséges vacsora jegyében fogyasztottam el a brüsszeli utcán állva.

Úgyhogy csak egy pár snassz mobilos fotó a belga színházi díszletekről (Brüsszel egyébkent teljesen kisvárosias, csak a rendőrök golyóálló mellénye zavar bele a képbe).

 img_2279.jpg

 

img_2296.jpg

 

img_2291.jpg

 

img_2294.jpg

 

img_2295.jpg

 

Egyébként két dolog jutott eszembe a városban járva. Az egyik, hogy vajon megkérdezte-e valaki valaha a brüsszelieket, hogy akarnak-e Európa fővárosa lenni. A másik, hogy mikor lettek olyan fontosak a politikusok, hogy szirénázó rendőrautós felvezetéssel száguldjanak át a városon.

A válaszokat a szerkesztőségbe várom.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr397875958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2015.10.11. 20:17:03

Nem olyan fontosak a politikusok, csak unják az ide-oda utazgatást; vagy 1 sietett,mert pisilnie kellett, a többi meg ment utána:-)

vackor1b 2015.10.20. 21:01:54

"a kérdés jogos" (és ezt a mondatot most képzeld el DODÓ (?) kacsa hangján - orr befog.)
A képek alapján nem lehetett túl sok szabadidőd. Felkelő Nap, lemenő, sötét...

Ziebi31 2015.10.24. 14:49:23

Jól hangzik ez a robotosdi. :)

Tá Titi 2015.10.24. 21:22:16

Jó, hogy volt időd erre a hosszabb írásra.-posztra- is.

Mivel nagyon sok kérdést érintesz, direkt, vagy indirekt így -egyszerűsítve- csupán egy-egy kérdésedre íródik reflexió.
Lustaság...
Lehet.
A pisilő kisfiúnak is nagy "tere van' Belgiumban.
hu.wikipedia.org/wiki/Manneken_Pis
www.wikiwand.com/nl/Manneken_Pis_van_Brussel
Éngem meglepett, hogy a templomok kijáratánál ott vannak -voltak- a "piszoárok"...:(
Meglepőbb, mint a Párizsi piszoárok...
hu.wikipedia.org/wiki/Az_illemhely_kult%C3%BArt%C3%B6rt%C3%A9nete
( Brüsszelben van pisilő kislány is :)
en.wikipedia.org/wiki/Jeanneke_Pis
Igaz, nem olyan népszerű...

1. - Nem kérdezték meg.
Európai Parlament szákhelye; Strasbourg, Brüsszel és Luxembourg.
(Brüsszelben volt a legtöbb hely az építkezősre...)
2. - Időtlen idők óta...:(
" Döbrögi uraság"...
Így van ez mindenhol...
Siethetnek, mert magas napidíjat fizetünk részükre.
Itt aki fizet csöndben marad és nem kérdez illetlen dolgokat...

Olyanok a fotók, mint egy mese illusztrációban.
süti beállítások módosítása