Elmondom, nálunk ez hogy megy. 24-én általában már hazautazunk, mert TB-nek csak pár szabadnapja van (sőt, igaziból 24-én még szokott lenni egy koncert). Emiatt régebben volt saját kiskarácsonyunk, saját menüvel meg minden, de Kína óta leszoktunk róla. Így viszont nem állítottunk mostanában fát, de tavaly rájöttem, hogy már a kisgirland miatt is jobb lenne, ha lenne megint egy otthoni ünnep.

Meg is beszéltük, hogy akkor pár nappal karácsony előtt legyen, hogy még élvezhessük a fát (van nyolc éve egy műfenyőnk egyébként, kb úgy vettük, mint a kocsit - "nekünk ilyen nem kell-hirtelen az ölünkbe hull egy-jajdeszeretjük" - módon). Én egy lájtos (és hozzánk nagyon illő) habos-kakaós és kalácsos menüt terveztem, majd úgyis eszünk rendeset a rokonoknál (:D), de TB ragaszkodott a hagymányos ételeinkhez. Azt persze nem lehetett tudni, hogy TáltosBandinak melyik estéje lesz szabad (mióta 4 hete megígérte, hogy heti két estét otthon tölt, azóta egyet sem), úgyhogy lebegett az egész a levegőben, de a hétvége azért esélyes volt. 

Egészen addig, amíg csütörtökön egy ismerős be nem jelentkezett szombat-vasárnapra a kanapénkra, ami nem használ annyira az ünnep intimitásának, pedig erre lenne legnagyobb szükségünk. De mindegy, mert már akkor éreztem, hogy hétvégén kileszek, mint a liba, nem hiányzik nekem a sütés-főzés, és TB-nek egyébként sincs még ajándékom. Akkor legyen inkább valamelyik hétköznap, addig összeszedem magam.

Aztán péntek délután lett hirtelen Bandinak ajándék, és szombat délelőtt kiderült, hogy a vendég mégse jön, csak vasárnap este. És igaziból akárhogy nézzük, nem lesz jó egyik délután sem. Szombat délután két próba között karácsonyi vásárba mentünk hármasban, és ez úgy tünik, hangulatba hozott. Úgyhogy este írtam egy üzenetet TáltosBandinak, hogy ha hazaér (éjjel kettökor), hozza fel legyenszíves a fát a pincéből. Szegény egy csomó ideig kereste, mert azt gondolta, hogy a legóhalom alatt van, pedig nagyon szépen elérhető helyre tettük. Kellett nekünk rendet rakni :). De arra még volt ereje, hogy fel is állítsa (mert a karácsonyfatalp az a férfi dolga - mondta). Hajnalban én meg kikúsztam a nappaliba, feldíszítettem a fát 20 percig bogoztam az égősorokat, bekészítettem az ajándékokat, és épp csak újra megmelegítettem az ágyban a lábam, mire felébredt a kisbejgli. 

Egy darabig tanakodtunk, hogy ki hagyhatta égve a nappaliban a lámpát (még jó, hogy ilyen sötétek a reggelek), illetve miért lehet ott fényesség, aztán TündérLili csak kitrappolt, hogy végére járjon a dolgoknak. Mi persze utána. És a kislile  teljesen odavolt, csak állt ott elvarázsolva, nézte, meg mutatta nekünk, hogy mit történt itt az éjjel. Bandi úgy szólt neki, hogy vannak ám ajándékok a fa alatt, nézze meg.

img_3398.jpg

kis fa, de még így is nagyobb, mint Tündér Lili. A hétvégén többször le kellett mérni :D

Játszottunk, mesét olvastunk, zenét hallgattunk, mandarint ettünk (persze így ugrott a kalács, meg a nagymenü is), aztán a nagymókusok visszafekhettek kicsit az ágyba, ránkfért a pótpihenő

Ennyit a tervekről meg a hagyományokról. De elfogadnék egy ilyen karácsonyt bármelyik évben. A hagyományost meg majd bepótoljuk a rokonokkal.

 

Anyukám mondta erre, hogy az előkarácsonnyal majd csak akkor lesz gond, ha elmeséli az oviban. De a kismukk legjobb barátnője indiai, nem is érti, miről van szó, a csoport fele meg orosz, úgyhogy nem ő az egyetlen, akinek nem  24-én van karácsony. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr438187890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi31 2015.12.24. 15:22:32

Ez de jó :)))) Boldog karácsonyt nektek :)

Tá Titi 2015.12.25. 09:02:59

2015.12.25.

Együtt van, az egész család, s köztük én is ott vagyok.
Olyan jó, hogy karácsony van, karácsonyi angyalok.

www.youtube.com/watch?v=qanebggo9qI
süti beállítások módosítása