Van egy kolleganőm, aki egy afgán menekült fiúval jár, már két éve. Fársziul is megtanult, meg menekülttáborokban is önkénteskedik, szóval komolyan csinálja. 

Most mennek egy háromhetes, közös nyaralásra Iránba, meglátogatják a fiú családját.

Ez most csak nekem fura?

 

Egyébként a kolléganőm szerint a fiú baromira tart a többi afgán menekülttől, szerinte mind maffia, és átmegy az utca túloldalára, a csaját meg elküldi a másik irányba, ha ismerőst lát. Nem igazán tudom, mit gondoljak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2511667810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perger.laszlo · http://www.rejtelmek.hu 2016.09.06. 13:25:46

Tavaly, amikor az ősszel a nagy menekülthullám elérte Budapestet, iskolánk német cserediákjai/szüleik/iskolájuk lemondták a magyarországi utazást, merthogy az nem biztonságos.

A fene tudja, hogy nyugatról keletre mi látszik furcsának.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2016.09.07. 09:00:27

@perger.laszlo: na jó, de ha valami annyira rossz, hogy onnan inkább menekül valaki, akkor nem biztos, hogy azt választom a nyaralásom célpontjának.

perger.laszlo · http://www.rejtelmek.hu 2016.09.07. 20:33:31

Jó, értem én, Afgánia az afgánoké. Valamiért azt gondoltam, hogy Afganisztánból menekültek Iránba, csak a fiú nem állt meg félúton.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2016.09.07. 21:10:37

@perger.laszlo: lehet. én arra gondoltam, hogy esetleg a család egyik része már eleve Iránban élt, de oda snassz lett volna menekülni. mondjuk ez majdnem ugyanaz, amit te írtál, csak pepitában.

nux vomica 2016.09.18. 08:30:11

én a lány helyében nem mennék, de kíváncsi vagyok ,mit mesél majd
süti beállítások módosítása