Itt a a tavasz. Ezt onnan tudom, hogy Kira írt egy listát, hogy miket kell kitakarítani, rendbetenni, lemosni, kimosni, eltenni, leszöszölni, átdobozolni, rendbehozni, megnyesni, helyrepofozni, formáravágni, újrafesteni meg ilyenek. Mivel a listán több mint négy dolog szerepel, ezért ez egy hosszú lista. És mivel nincsen karácsony de mégis ennyi a takarítanivaló ebből tudom, hogy tavasz van. Így megy ez.

Ha nektek választani kellene, hogy csináltok otthon egy általános rendet, amolyan jóidehazajönni félét , vagy inkább valami igazi nagyvadat, akkor melyikbe vágnátok a fejszéteket?

Arról van szó, hogy Kira már egy ideje mondogatja, hogy le kellene mosni a bejárati ajtót, ami igen-igen piszkos, és így akár törökök vagy románok is lakhatnának itt.

Viszont a listára az ajtólemosást nem írta fel amiből arra a következtetésre jutottam, hogy annyira utálná lemosni, hogy elnyomta magában még a szándékot is.

A dolog azonban nem ilyen egyszerű, hiszen azért csinálnék itthon bármit, hogy örömöt szerezzek neki. (A férfiak hangulatát egy ajtó tisztasága (pl.) igen kevéssé befolyásolja, mint ahogy az köztudott.) Csakhogy az estek 97,5%-ban Kirának nagyon sietnie kell a mosdóba. (Egy szomszéd egyszer látta, hogy olyan gyorsan szalad be a lakásba a liftből, hogy a néni azt hitte nálunk nincs is zár az ajtón, hanem csak meg kell lökni a lengőajtót.)

Ilyenkor viszont nem látja az ajtót. A hipotalamusz szimpatikus reflexként írányítja a testét, de gyakorlatilag kómában van. Előtte van egy tereptárgy amin át kell jutnia a legrövidebb idő alatt, (2mp < Xmp > 10mp) de nem fogja fel, hogy mi is van előtte. Az agya átkapcsol vészhelyzetmódba és minden energiát arra használ fel, hogy megtartsa az uralmat testének minden egyes izomzata felett.

Ha szokásos nap lesz akkor már a lakásban eltöltött harmadik percben konstatálni fogja, hogy nincs a legnagyobb rend, és erre nem a legjobb válasz az, hogy akkor nézd meg az ajtón kívül, onnan milyen ?

Viszont a kis rend létrehozása is legalább két óra, és akkor már lemoshatnám az ajtót is.

Nehéz.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr441068912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.04.16. 18:50:22

:D nahat, pedig le mertem volna fogadni, hogy az ajtomosast is felirtam a listara, a gocpontok koze (ugyismint konyhaszekreny teteje, meg gardrob atrendezese tel/nyari ruhak szempontjabol)

szoval nagyon orulnek neki :D

de ami nem er, az az, hogy en akartam a tavaszi nagytakaritasrol posztot irni!
(azert meg fogok is, csak legyek tul a holnapi napon, ami miatt egesz heten 11 orat dolgozom naponta)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.04.16. 18:51:24

igerem, pisilek az intezetben, es direkte sokaig fogom csodalni az ajtot a lepcsohazbol! :D

vackor1b 2009.04.16. 21:51:11

Hát a tavaszi nagytakarítással már húsvét előtt végezni kellett volna!!! ;)))

Persze nálam sem volt meg, mert mindig van (nyafogás :))) ) kifogás. Leginkább az, hogy úgyis mindjárt elmegyünk (hétvégére, 5 napra, húsvétra...)

missMarple 2009.04.17. 11:16:31

*gondolkodom,elmélkedem,töprengek....
missMarple és TáltosBandi viszonyán,már ami a takarítást illeti..holmi listákon meg egyebeken...ki kell ábrándítanom a paparazzókat és egyéb állatfajtákat, hogy diszkrét vagyok a végtelenségig...

Best of the best 2009.04.17. 21:14:34

Három olyan dolog van, amelyet mindig eltanulhat a felnőtt a gyerektől: hogy kell ok nélkül örülni, hogy kell mindig valamilyen foglalatosságba merülni, és hogy kell kíméletlenül kiharcolnia magának azt, amit ő akar.
Paulo Coelho

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.04.17. 23:15:54

@Best of the best: ugy erted, kimeletlenul kiharcoltam, hogy Viktor segitsen takaritani? :)))

missMarple 2009.04.18. 06:47:52

*neeeeeeeeeeeeeeeeeeeem...hát úgy értette,hogy itt két gyerek él együtt!
süti beállítások módosítása