Ma kicsit enyhítettem a Budapest utáni sóvárgásom - reggel elHÉVeztem (9-kor) az Árpád-hídig, átvillamosoztam rajta, besétáltam a Visegrádi utcan a Központi Okmányirodába, ott intézkedtem jogsiügyileg, aztán hogy ledolgozzam a fenekem ről a hájat, hogy spóroljak a BKV-jeggyel, gyalog mentem a Szalay utcaba (végig a Visegrádin, át a Körúton, el a Parlamentig), ott elinteztem a diakigazolványmatricát, utána a Deákon keresztül elsétaltam a Bazilikáig, ott lépcsőn ülve ittam egy forrócsokit és nézelődtem, majd Deák tér, ott tettem néhány kört, mert mindig valami olyan jutot az eszembe, ami a másik irányban volt (például voltam a Kézművesboltban kek-fehér mézescsuprot keresni, de nem találtam kedvemre valót) aztán Révay utca, Opera, Andrássyn el az Oktogonig, ott fel a Wesselényi utcaba, ahol egy boltot akartam megnézni, de az pont ma zárva volt. Ezért elmentem a Blaháig, majd vissza a Körúton a Margit-híd pesi hídfőig, benéztem mindenféle érdekesnek tűnő boltba, igyekeztem megjegyzeni, hol kaphatók olyan apróságok, amikre később szükségem lehet (hogy majd eredményesen instruáljam a távolból azon szegény rokonaimat és barátaimat, akiket majd elküldök oda, hogy vegyenek nekem valami nagyon fontosat), aztán besétáltam a Hegedűs Gyula utcán a fodrászhoz, majd újra erőre kapva fel-alá ugyanabban az utcában (igen, kerestem egy boltot, ami odafelé még megvolt, de visszafelé mar nem találtam), aztán még kicsit a Körúton, aztán átvillamosoztam a hídon és (17 órakor) beájultam pg kocsijába. 

Még mindig szeretem Budapestet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr501102828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vackor1b 2009.05.04. 21:29:41

Mindezek után hány centivel lettél rövideb, mert gondolom a lábad azért elkopott. ;)
Ilyet én Db-ben szoktam előadni, bár tudom, ez a város sokkal kisebb. De ez sem tart már sokáig. Mármint nem Db. lesz nagyobb, hanem én veszem nyakamba Bp-et, hogy felfedezzem azokat a boltokat, amiket itt már megtaláltam. Eddig csak odáig jutottam, hogy felülök a 4-6-osra rohanva a munkába vagy -ból, ami persze messze nem fenékfogyasztó megoldás és ugyan már párszor végignéztem a boltkínálatot, mindig megnézve, melyik szakaszán is van a körútnak, de persze egyet sem sikerült megjegyeznem. Lehet cetlivel kéne utaznom és leírnom? Félek, mire aktuálissá válna 1-1 bolt, már régen bezárják és valami új költözik a helyére.
Luca mondta múltkor, hogy jöjjünk haza gyalog az ovitól. Már akkor tudtam, hogy nem lesz belőle semmi, mert már a trolimegálló - ovi szakaszon mondta, hogy fáradt. Mentségére legyen mondva, hogy éppen lábadozott.
Szólítanak a gyerekszobába azok a fránya kínzó baripöttyök.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2009.05.04. 22:23:23

hat, legalabbis a cipom talpa biztos vekonyabb lett :-) A 4-6-rol anno en is mindig a boltokat nezegettem, es en is mindig csak azt tudtam, hogy valahol mar lattam, de hogy melyik reszen.. pusziljuk a kis labadozot meg a friss baranykat!

vackor1b 2009.05.05. 09:12:50

@Nils Holgersonné: Nagyon szépen köszönjük! Átadtam a puszikat :)

vackor1b 2009.05.08. 14:52:23

Kedves blog írók! Micsoda dolog beetetni a népet, aztán meg éheztetni? ;) Kezdenek elvonási tüneteim lenni!!! Vagy csak eddig tartott a lelkesedés?

Gem 2009.05.16. 21:34:52

;-( az utolsó emlékmorzsa a fullextrás Mégane-ról, amit egyszerre szerettem és utáltam.

hbogi 2013.05.10. 18:25:19

Egyszer elmehetnénk együtt! :)
süti beállítások módosítása