Múltkor, két férfival állunk a Praktikerben és nézzük, hogy UD, vagy UW vasalás kell-e? Az egyik építkezeik, a másik már építkezett, én most építkezem, mondhatni engem kísértek el, vagy én kísértem el őket, hogy egymás segítségére legyünk.

Az egyik megesküszik rá, hogy "A" profil kell. A másik megesküszik rá, hogy "B" profil kell.

Mielőtt anyázás lenne a dologból, (amit nem vennék a lelkemre, hiszen akármelyik szidná a másik anyját, egyben szidná az enyémet is) megbeszéljük, hogy ezt talán megkérdezzük majd az egyik kőművestől. Aki most nem elérhető.

Ezt akkor talán most hagyjuk.

O.K. Vegyünk akkor ajtókat. Milyen kell 100 centiméter széles, vagy csak 90? Talán 75?

Csak abban vagyunk biztosak, hogy merre nyílik, de hogy hány centi?

Maradjunk annyiban, hogy nem vettünk se vasalatot, se ajtót, de odaadjuk a pénzt valakinek, aki megveszi ami kell, és majd utólag elszámolunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inkább a barátnőmét, mint a tegnapi használtat.

Akkor indulhatunk pénzt váltani, ami a másik fontos feladatunk volt.

Nem akartunk hárman váltani, de én kisorsolódtam a kettőbe, akik felügyelik, hogy minden rendben lesz, nem kapunk kevesebbet, se fénymásoltat stb.

Nem olyan rengeteg pénzről volt szó, mégis kellemetlen mikor az ember háta mögött úgy állnak, hogy látják pontosan mennyit, hogyan, pláne ha ez a Keleti környékén történik. (Nem, nem utcai váltónál váltottunk de akkor is.)

Egy taxisofőr és egy arab kereskedő nászából született kellemes negyvenhetes fickó különös érdeklődést mutatott a pénzünk iránt, és bár nem történt semmi atrocitás, mégis volt pár igen hosszúra nyúlt pillanat, szinte percek.

A váltó megszámolja géppel, kézzel, számológéppel. Mi is. Ahogy szokták.

Itt kapcsolódik a történet Kínához, ahol egy bankban olyat láttam, hogy ha csak mesélik biztos, hogy levonom magamban a felét.

Éppen pénzt váltottunk, mikor bejött az ajtón egy bankrablónak kinéző kínai, és egy közepesen nagy papírdobozból pénzt szórt az egyik kassza elé, majd sarkon fordult kiment, és elbiciklizett. Hirtelen fel sem fogtam mi történt, kiszaladtam gyorsan lefényképeztem távoztában, aztán gyorsan vissza a bankba, és megpróbáltam a pénzt is amit ott hagyott.

kereket old az ócska biciklin

Annyi volt, amit a dobozból kiöntött, hogy egy-két köteg leesett a földre, de vagy nem látta, vagy nem érdekelte úgyhogy ezt már csak az egyik biztonsági őr vette észre, aki felnyalábolta a zsákmányt és bevitte. Egy részét odarakta a kassza benti oldalára, másik felét egy asztalra a maradékot hátra a biztonságos melegbe, de nem számolta meg, hogy mennyit hova.

Klónhadsereg Maokból. Nem túl erős, de nagyon vörös.

Nem tudtam több vagy jobb fényképet lőni, mert nagyon nem szeretik ha hivatalos helyeken túristák fényképezgetnek, meg egy bankban amúgy sem illik lődözni, még mobillal sem.

Ha nem lenne erre legalább tizenöt magyar tanúm, hogy így történt most még bizonygatnám egy darabig, de így csak saját kételyeim maradnak.

Miért nem kapott blokkot? (egy papírfecnit legalább?) Miért nem számolták meg a pénzt? Ki küldte? Miért bicajjal jött? Miért nem csodálkozott ezen az egyik kínai sem aki ott dolgozott? Miért nem számolták meg ők sem, hogy pontosan mennyit hozott?

Ez a történet nem tudom mit mond Kínáról, de valahogy mégis hozzáadott a fejemben kialakult képhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr842614495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babaBonBon 2011.01.26. 13:42:58

Lehet, hogy találta. És becsületes. És azt hiszi, hogy ezt egy becsületes ember így oldaná meg. Ja és a pénznek tuti köze van valami bűntényhez. Minimum egy elásott hulla.

mágnyes 2011.01.26. 17:38:30

Ma újra itt mulattam, ami rám is fért. Köszönöm :)

nux vomica 2011.01.27. 19:01:51

a75-ös ajtó igen szűk, egy tálca a kezedben sem fér ki rajta
Kína:
Ja
, ők nem esnek hasra Mammon előtt, csak van nekik. Tegnap kölcsön kapta, de visszahozta, mert nagy rajta a kamat:- ))

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2011.01.28. 12:06:19

@nux vomica: ja, túl sok volt otthon, aztán mondta az asszony, hogy vigye má´innen ezeket. A kukába, vagy a bankba, tök mindegy,csak ne legyen lábalatt.

Gem 2011.02.02. 17:04:51

Pont ma említették a rádióban, hogy Kínában több, mint kétszáz milliárdos (gondolom, nem jüanban számolva) él. És hogy lassan a világ luxuscikkeinek a negyedét ők veszik meg, már lehagyják Japánt is.
süti beállítások módosítása