de azt csak második helyre adtam be, így mentem az ELTE-re.

A cégből hazafelé két posztot is fogalmazgattam, de Táltos Bandi itthon várt, hogy még lásson, mielőtt elviharzik a színházba, és kitörölte a fejemből a szomorú posztot. Ezért (is) szeretek hazajárni.

De kezdem Ádámnál és Évánál, mert az olyan jó magyar szokás. Baba bon bon kommentje juttatta eszembe, milyen jó is volt a gimiben néha. Úgy tizedik-tizenegyedik tájékán volt, hogy a Legjobb Barátnőmmel, DA-val elhatároztuk, hogy újraolvassuk Lázár Ervin összes művét. Matekórán.

Az volt a taktika, hogy a két kinyitott kockás spirálfüzetet összetoljuk, az alatt van pontosan középen az épp aktuális könyv, amit így mindketten kényelmesen tudunk olvasni (felhajtva a füzetet arról az oldalról, amit épp olvasunk). Nagyon jó rendszer volt, sok éven át ültünk egymás mellett, és hát megvoltak a módszereink.

Aztán egyszer jött a tanár, hogy leellenőrizze a megoldott feladatokat. Ezzel nem is volt baj, de a könnyebb olvashatóság kedvéért maga felé húzta volna a füzetet, és így kiderült volna a kis titok alatta. DA, a jólnevelt jótanuló csípőből rácsapott a füzetre és nem eresztette. Én már a csattanástól nagyon elkezdtem röhögni, a tanár meg meglepődve  húzkodta még egy kicsit, majd feladta - kicsavarta a felsőtestét, hogy jobban lássa a feladatainkat, nyugtázta, hogy jó, majd távozott. Nem tudom, mit gondolhatott, de annyira nevettünk!

Szóval Baba bonbon miatt most olvasom a Bab Bercit.

Hogy őszinte legyek - toporgott izgatottan az első vevő -, nem pontosan értem, hogy mire lehet gyógyszert kapni az ön patikájában... bár reménykedem... de reményemet ki sem merem mondani.

- Mondja csak bátran - biztatta Rimapénteki Rimai Péntekh.

- Netalán irigység, gőg, nagyképűség, gyávaság, káröröm, rosszindulat...

Rimapénteki Rimai Péntekh átszellemült arccal bólogatott és folytatta:

- Meg kicsinyesség, kapzsiság, nagyravágyás, álszerénység, alamusziság, lustaság, torkosság, tohonyaság, lelki restség, pénzsóvárság és mindenféle gonoszság, eltévelyedés és átok ellen vannak írjaim, balzsamjaim, cseppjeim és pasztilláim.

- Ez nagyszerű! Uram, bocsásson meg, hogy az imént emeltebb hangot merészeltem megengedni magamnak. Akkor még nem tudhattam, hogy ön egy zseni, az emberiség megmentője. Egyúttal az én megmentőm is. Házsártosság ellen is van gyógyszere?

- Van - mondta gyanakodva Rimapénteki Rimai Péntekh. Az első vevő tapsikolt és ugrándozott örömében.

- Tetszik tudni, van egy házsártos, irigy, lusta és nagyképű feleségem, egy kicsinyes, kapzsi napam, egy torkos, tohonya, pénzsóvár ipam, egy alamuszi ángyikám, egy kárörvendő bácsikám, mindnek kérek, ami jár, ír, balzsam, pasztilla egyre megy, csak használjon.

Rimapénteki Rimai Péntekh vakarta a feje búbját.

- Van egy bökkenő - mondta.

- Engem már semmi meg nem akadályoz, hogy megmentsem a feleségemet, ipamat, napamat, ángyikámat, bácsikámat. Mindenre hajlandó vagyok a gyógyszerekért. Halljam azt a bökkenőt!

- Annyicska csak - mondta Rimapénteki Rimai Péntekh -, hogy a gyógyszert mindenkinek magának kell kérnie a bajára, különben nem használ.

Akkor én most megragadnám az alkalmat, hogy kérjek magamnak a patikus úrtól tisztelettel valamit lustaság, torkosság, tohonyaság, irigység, lelki restség, házsártosság, kárörvendés ellen, mindnek kérek, ami jár, ír, balzsam, csepp, pasztilla egyre megy, csak használjon. Nagyon szépen köszönöm, jó orvosság lehet ez, már attól jobban érzem magam, hogy megvettem.

 

6 komment

Címkék: kira

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr832702332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

caravela 2011.03.02. 17:28:13

jajj azok a szép idôk!!! Ez Törley volt, vagy még elôtte a Borzas? A nevét már nem tudom...

babaBonBon 2011.03.02. 22:04:35

Örülök, hogy megihletett a kommentem x)! - Hölgyem ajánlhatok önnek egy végzetes maximalizmus elleni szopogató cukorkát? Pardon, ezt Önnek kell kérni!

nux vomica 2011.03.10. 18:53:56

Ó,ó,ó, ha lustaság, mohóság, falánkság
ellen lehetne most, holnap jövök a többiért :D

duquesa Vitória de Saxe-Coburgo-Koháry 2012.01.02. 22:15:31

@Nils Holgersonné:
Tudom, hogy már más csatornám említettem, de itt talán megmarad az utókornak is:
Borzas=Kocsis Zoltán
:)
süti beállítások módosítása