A múltkor szedtem egy nagy csokor borbolyát a szüleim kertjében, hogy főzzek belőle levest. A nagy csokorból jutott Delphine-nek is (a francia lány a cégnél), aki először csodálkozott, hogy minek traktálom fonnyadt, zöld levelekkel, aztán mégiscsak megfőzte, és nagyon ízlett neki (és nem csak úgy mondta, hanem tényleg, mert többször szóba hozta az elmúlt napokban)

Aztán ma reggel együtt teáztunk, és a kezembe nyomott egy csomag spárgát, egy fej hagymával, hogy csináljak belőle levest, vagy pároljam meg. Én még sosem csináltam spárgát, kicsit mindig tartottam tőle, de szuperül elmagyarázta, hogy mit kell tegyek.

Szóval ma spárgaleves lesz vacsorára, grana padano-val a tetején, amit anyukámtól kaptam, mikor vittem neki ajándékba fleur de sel-t.

A legkisebb kedvességet is többszörösen kapjuk vissza.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr142874671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

missMarple 2011.05.03. 15:40:41

és a legkisebb disznóságot?

vackor1b 2011.05.04. 21:57:11

És én lökött, hazajöttem, pedig hogy szeretem a spárgát (pláne ha jól van elkészítve).;)
süti beállítások módosítása