Jár, lépcsőzik, felmászik. 

Babázik, megkapta az én régi babámat, eteti, itatja, ringatja, puszilgatja. Puszit én is kapok tőle, kérésre ritkábban, magától néha odajön, és akkor kapok kettőt. Mindig kettőt. És puszit is dob, a hónap elején csak a kivételezetteknek, tegnap a vonaton hazafelé már minden szimpatikus utastárs kapott, és persze olvadtak, meg dicsérgették, meg hájjal kenegették.

Kerékbolond. A játszótéren minden rollert megsimogat, minden kismotort kipróbál és minden biciklire felkéredzkedik, és akkor tolhatom. Elhoztuk anyahajóék kismotorját, első este be kellett vinni a fürdőszobába is, amíg fürdött. Most inkább kint van a lépcsőházban, különben bent is játszana vele. A parkban viszont inkább csak sétál mellette, meg lökdösi maga előtt. 

Egyre több szava van. Például a kaka, az kakast jelent, a tszm-i kakas nagy kedvenc, azóta a könyvekben is felismeri. Aztán kaka, ami kacsát jelent, itt a parkban sok van, néha centiken múlik, hogy nem úszik be hozzájuk a tóba. Meg sokat hasznalja a kakát, ami galambot jelent, még csak véletlenül sem keveri össze a varjúval, pedig abból is jó sok van errefelé.

És csomót mutogat, meg grimaszol, tökéletesen elpantomimezi, hogy mit akar. Csak a kezét figyeljétek. 

Kezd rájönni, hogy nem éri meg a játszótér lúzerének lenni, azóta harcol a játékokért, és ha valamit kinézett, azt villámgyorsan veszi magához. Kicsit sajnálom, hogy vége a gyermeki ártatlanságnak, de hát ez az élet, vagy mi. A hétvégén az egykorú unokatesóját is angyalarccal lökte félre, ja, mert ez a specialitása, hogy kívülről nézve ő még mindig egy szende, szép kislány (egyesek szerint kisfiú), aki a légynek se. 

Bármit megkóstol három falat erejéig. Főleg szopizik, gondolom, ebből tartja fent magát. Októberben lesz pár nap, amikor sok óráig távol leszek, kíváncsi vagyok, mi lesz.

A csapnal beszappanozza a kezét, és összedörzsöli a két tenyerét. Akár ötször is egymas után. úgy tetszik egyébként, hogy utánoz, mert én ezt a kézmosásdolgot sosem említettem neki, azt hittem, majd csak nagyobb korában tanulja meg, erre kileste, hogy mi hogy csináljuk.

Egyébként, bár már azt hittem, hat foggal fog iskolába menni, most kibukkant az első rágófoga. Elég sírós napközben, de az éjszakák meg nyugisak, hol itt a logika?

Az állatos formabedobó az egyik kedvence, folyton azzal kell játszani. Rájött, hogy a krokodilnál lapjával minden állat befér, úgyhogy ott behajigálja az összeset, aztan megtapsolja magát. 

A könyveket is szereti, sokszor elnézegeti egyedül (egyesével leveszi a polcról, átlapozza, félrerakja, és szedi a következőt), vagy hozza, hogy most ezt nézegessük.

Horgolótűvel böködi a félkész takarómat, ilyenkor mindig elmorzsolok egy könnycseppet. Lassan megtanulhatna tényleg horgolni, és befejezhetné a félkész projektjeimet. 

A mosógépet is megtanulta beprogramozni és elindítani, szerencséresajnos. Nem mindig értünk ugyan egyet, hogy az adott ruhákat milyen programon kéne mosni.

A konyhaszekrény ajtajában úgy nézelődik, mint más a ruhásszekrénye előtt. De nem vesz ki semmit, mert annyira okos. Csak a hasznalt mosódiókat teríti a konyhában naponta kétszer. Kénytelen leszek másik helyet találni nekik.

Unokahúgok nr2 és nr3 rengeteget táncikálnak különféle zenékre. A hétvégi családi szülinapozáskor meg beállt közéjük, és hamiskás mosollyal illegett-billegett, forgott körbe. 

Annyira jó nekem.

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr695545186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bpure 2013.10.01. 20:14:47

Annyira jó ezeket a beszámolókat olvasni! Sajnálom hogy Emmának nincs ilyen rendes anyukája. :)

babaBonBon 2013.10.01. 20:32:49

ezen a krokoldilos-tapsolós dolgon hangosan felnevettem, annyira cuki lehet!!! :-D

és az meg kimaradt, hogy a jégkrémből nem 3, de harmincháromszor 3 falat is jöhet és mindegyik után úgy bólógat - hogy mennyire finom - mint a legtisztelettudóbb japán diáklányok :-) és meg kell Őt zabálni, annyira ÉDES!!!

Gem 2013.10.01. 23:58:37

A kaka(s) és egyéb kakaX szavak nálunk is ugyanígy megvannak. :-) Meg van a kuka, ami kuka is, meg kukac is, meg kutya is meg a kimenést is jelenti (mert akkor tanulta meg ezt a szót, amikor a kertben az almafáról almát szedtünk és kukacot találtunk benne). És ma szóltam az apjának, hogy ha fogat mosnak este, akkor legalább 10 fogról tudjon, annál alább ne adja. A lépcsőzésektől és a felmászásoktól meg a frász kerülget, mert mindenhova és egyedül... Ja, ma az utcán ő is bepróbálkozott egy hátsó keréknél, a kislány közben elindult előre, kismarcipán keze meg ment előre a forgó kerékkel együtt, szóval ezzel vigyázzatok! Gondoltam a napokban, hogy az őszi szünetben mehetnénk Hozzátok, hátha társaságban többet enne, végülis júliusban már sokkal többet evett itt, mint három falat.

nux vomica 2013.10.04. 21:21:00

Aranyos, ahogy mindig elmeséled milyen is a kis szende. Jó, hogy ennyire egyek vagytok:-D

zuzena 2013.10.05. 00:25:04

Szerintem ugyanolyan állatos bedobálónk van... B. majd'kétévesen pontosan így oldja meg - minek szenvedni, ha van egyszerű megoldás, nem? :)))))

Zazálea 2013.10.05. 18:45:45

jár???? lemaradtam volna az eseményről? :(

nyaronpirostelenkek 2013.10.10. 00:39:46

Jaj de jo iras, szinte latom magam elott a kis epizodokat:)
Nagyon tetszik, hogy megsimogatja a kerekeket, meg hogy bokodi a felkesz horgolasodat;) a lapjaval bedobalas meg csucs - hozzateszem, en allitolag sokaig magat a feladatot sem ertettem anno... Szoval minden tiszteletem!:)))
süti beállítások módosítása