Nils Holgersonné 2014.11.14. 12:44

L´ecsó

Belecsaptam a közepébe rendesen.

(és úgy szerettem volna még írni a projekt management tanfolyamról, de ki emlékszik már arra)

(annak, hogy írok, sajnos a rövid ö-k és ü-k az ára, mert a munkás gépemen csak ilyesmik esnek kézre, remélem, nem bánjátok)

Szóval elöször nem akartam semmi konkrétumot írni, amíg nincs meg a szerzödésem. Aztán meg hirtelen a kellös közepében voltam egy dolgozó anya hatáidökkel plusz beteg gyerek otthon, plusz régebbi határidök elmaradva, plusz gyönyörü idö van, ki kell mennünk, amíg  lehet - helyzetnek.

Tündér Lili ugye derekasan tartotta magát, utoljára májusban köhögött, de mostanra kiengedett, és egy hétig betegeskedett, nem ágynak esve, de annyira igen, hogy bölcsibe ne kelljen menni. Mindegy, megoldottuk, szerencsére mivel késön adtam le a papírjaimat, hivatalosan csak egy héttel késöbb kezdtem (és nem november 3-án, ahogy eredetileg volt). Ettöl függetlenül persze dolgozni azt kellett, de mivel nem volt hozzáférésem a benti rendszerhez, otthonról csináltam mindent.

Ja, eddig azt sem írtam, hogy mit: postdoc tudományos munkatárs vagyok az AKH-ban. Az AKH az a szépnevü Allgemeines Krankenhaus, vagyis általános kórház, ami szerény neve ellenére egy monstrum, két 21 emeletes tömbbel és számtalan egyéb épülettel a területén. Tulajdonképpen a bécsi klinika, orvosokkal, medikusokkal meg rengeteg beteggel. Ez elég fura, és minden reggel hálás vagyok, hogy a saját lábamon megyek be, és a saját lábamon megyek haza. Nem tudom, meg fogom-e valaha szokni. 

És nem gondoltam, hogy valaha számítani fog, de baromira örülök, hogy ennyi orvos között a fönököm úgy mutat be, hogy Dr. Holgersonné. Ezek nem viccelödnek, ami a címeket illeti, igazi orvosok, hahaha (minden orvos rokonomtól booooooooocs! :)). 

Hát ez van. Igen, 3 éve úgy fejeztem be a doktorit, hogy soha többet kutatás, és most mégis, de eddig tetszik, ami fura és új érzés. Úgy gondolom, hogy nem múlt el nyom nélkül ez a három év, volt idöm megváltozni. Persze jönnek elö a régi rossz emlékek, de azt hiszem, eddig helyükön kezeltem öket. És a múltkor a titkárnö a kezembe nyomott egy szakmai újságot, én meg érdeklödve mélyedtem el benne. Bizony. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr396896025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nux vomica 2014.11.14. 22:58:34

ÓÓÓÓóóóóóóó hát örülünk. A kutatásnak is vannak szép oldalai, de minden munkában találnál nem tetsző és tetsző dolgokat.

Azért a kispók tudja, hogy anya most hosszútávon nem lesz, belehúzott a dajkálásba ill. annak kikövetelésébe :D

aiculep 2014.11.15. 17:47:56

jajj, gratulálok a munkához! jól hangzik az újult erővel kutatás - a kutatás egyébként is izgalmas kéne, hogy legyen, nem?

vackor1b 2014.11.19. 15:25:11

Valamiért még kutatnod kell. Ha majd nem ez lesz a sorsfeladatod, akkor máshol kapsz munkát.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2014.11.21. 20:54:03

@vackor1b: huh, hát ez egy bonyolult történet (lehet)... de majd kiderül, mit is kell csináljak.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2014.11.21. 20:56:19

@aiculep: hello, új olvasó! :) a kutatás az egyik legkúlabb foglalkozás. (ezért is akartam ezt csinálni) Csak vannak benne olyanok, akik erre születtek, és néha úgy érzem, ha nem úgy csinálom, akkor nincs is értelme csinálni. Persze ilyen logikával nagyon kevés kutató maradna a pályán.

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2014.11.21. 20:57:22

@nux vomica: igen, egyébként én is gondoltam már erre, hogy bármit is választok, vannak unalmas vagy nem-szeretem dolgok benne. és ha kicsit is legörbül a szám, akkor erre gondolok :)

aiculep 2014.11.22. 16:54:18

@Nils Holgersonné: ilyen logikával nagyon kevesen csinálnának egyáltalán valamit, mert ki nem hibázik, ugye... :)
az egészséges önkritika meg a saját hibáink felismerése és korrigálása meg ritka kincs.
(te tényleg számon tartasz minden olvasót?)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2014.11.26. 09:15:29

@aiculep: nem is a hibázásra gondolok, hanem hogy ehhez kell egy lelkület, egy hozzáállás, egy gondolkodásmód.

(a kommentelöket kb tudom névröl)

málnabálna 2014.12.17. 07:25:20

Nagy-nagy gratula! !!! Örülök neked nagyon!!
süti beállítások módosítása