Állunk a ház kukája mellett, Radica néni tartja a fedöt, és mutogat: ez itt mind a Frau Meisteré, nézzem csak meg. Ö már átnyálazta délelött az egészet, fényképek és régi képeslapok, nézzem csak, tele van vele a kuka. Itt vannak a ruhái is, biztosan a lánya meg a veje dobta ki, más nem lehetett, csak ök. 

A kilencvenéves Meister néni alattunk lakik, már akkor borzasztó rossz állapotban volt, mikor nyolc éve ideköltöztünk. Átlag félévente elviszi a mentö, egyébként nem nagyon mozdul már ki a lakásból, mi is csak onnan ismertük, hogy mikor egyszer kiesett az ágyból, Bandi emelte vissza. A visszafogott Pallitsch néni szerint, aki hetven éve lakik vele egy házban, Frau Meister eigenartig (sajátos). Radica néni erröl persze órákig tud beszélni.

Na ja, wahrscheinlich ist sie tot - mondom lakonikusan, - valószínüleg meghalt. Jó lenne már rövidre zárni. Munka után vagyok, vállamon a bör aktatáska, húzza lefelé a laptop, egyórás meetinggel zártuk a napot, mennék már felfelé, a lakásba, Táltos Bandihoz meg Tündér Lilihez. És egészen biztosan nem akarok semmit se kikukázni Meister néni cuccaiból.

Radica elborzadva néz fel: Hogy beszélhetsz így? llyen könnyedén! Este elmondasz egy imát a kisgyerekkel Frau Meister lelke üdvéért, nehogy visszajöjjön.

img-thing.jpeg

Szerda délután van, állok a házunk udvarán, a teli kuka mellett, és azon tünödöm, az osztrák, vagy a magyar filmalapnál kérjem a támogatást a forgatáshoz.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr848440394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Piszke a Birtokról 2016.03.03. 16:30:42

Kezdek rájönni, hogy a hétköznapi szürreál valójában nem is létezik, amit annak hiszünk, az sima hétköznapi

hbogi87 2016.03.05. 07:43:06

Közel 4 eve mondogatom mar, hogy Radica nagyon artalmas az ember közerzetre es ep agysejtszamara nezve....
A film introja amugy most felsejlett elöttem, pszichonak lazan beillene :-D

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2016.03.07. 09:39:03

@hbogi87: a müfaj tekintetében még nincs eldöntve semmi, nyitva állok minden lehetöségre

vackor1b 2016.03.07. 18:15:42

Hát ez nagyon jóóóóó. A képválasztás is. AZtán majd számolj be, jön-e riogatni a drága öreg hölgy szellem formájában. :) Brrrr! Még belegondolni is rossz.
Ja és a teli kuka ruhákkal emlékeztet valamire ;)

Tá Titi 2016.06.26. 13:44:31

A közép-európai filmfesztiválon van eredményhirdetés ?
Radica még mindig elborzadva néz fel ?
Az osztrák, vagy a magyar filmalap volt fogékonyabb a téma iránt ?
süti beállítások módosítása