Tényeg, minek?

Ezt a bejegyzést még tegnap kezdtem el írni, mert leginkább csak nyafogni meg panaszkodni volt kedvem, kisebb-nagyobb megszakításokkal egész nap. És nem csak tegnap, de azelőtt is, meg azelőtt is, jó, mondjuk Londonban pont nem, de azelőtt is.

Gondoltam, időről időre leírhatnám, hogy mi az, aminek örülök, hogy kicsit nagyobb hangsúlyt kapjanak. Az ötlet persze nem az enyém, számtalan hasonló megoldásokat olvashatunk széles ez interneten, van, aki pontokba szedi kedvjavító trükkjeit, van, aki hozzám hasonlóan listát ir a jó dolgokról. Reasons to be cheerful.

1. tegnap köd volt, ráadásul egész nap, és én nagyon szeretem a ködöt. Novemberben leginkább, de februárban sem rossz. Olyan szép, misztikus, álmos, rögtön mindenféle kosztümos kalandregények jutnak az eszembe, meg tea, meleg szoba, társaság. szerintem nyáron sem zavar, mert legalább valami más, mint a megszokott, valahogy úgy, ahogy a nagy szelet, vagy a viharokat szereti az ember. Van hangulata.

2. Csütörtökön ez várt itthon (mindig nagyon éhes vagyok, mikor hazaérek):

 

A kispirosak paradicsom (nyami) és retek, mert a múltkor nagyon megkívántam, és TB minden szavamra figyel.

 

 

 

3. az uzsonna mellett meg még ez is:

Bandi kisuvickolta*. Elment rá egy liter ecet, de nagyon szép lett. Sosem volt még vörösréz tálcám, nagyon örülök neki!

 

 

*igaz, szerda este otthagytam a konyhában, ecettel, sóval, jól látható helyen, és erősen bíztam benne, hogy Bandi perfekcionizmusa nem hagyja addig nyugodni, amíg nem csillog-villog az egész. Nem csalódtam. ;)

4. a tálcán látható az új kedvenc színösszeállításom (vagy a kedvenc új színösszeállítás?) egyelőre kétfajta tervem is van velük, Bandi erősen az egyiket favorizálja. Nekem már az is jó érzés, amikor a lakásban jártamban-keltemben rájuk nézek, olyan vidám, olyan friss! (bár azt azt hiszem hidegebb színekre mondják, mondjuk kék-zöld, de mindegy) a kép nem annyira színhű sajnos.

5. tegnap -kicsit terápiás célzattal is- de nagy kedvem volt takarítani. Én ennek is örülök, mert ez azt jelenti, hogyha ügyesen sáfárkodom az energiáimmal (nem ülök le netezni, meg ilyesmik), sok nem-szeretem dolgon túl leszek, ráadásul jókedvemből. Mondjuk ennek a nagy takarítós kedvnek napközben nem sok hasznát veszem -kicsit rendberaktam azért a labort.

6. esténként, mikor megyek haza, egyre hangosabban csivitelnek a madarak. annyira jó hallani, télen fel sem tűnt a csönd, pedig milyen nyári hangulata van egy kis csicsergésnek!

7. ma felavattuk a Londonban szerzett bevásárlótáskánkat. Nagyon szép, szeretek ránézni az előszobában, nagy, zöld, sárga és egy görögdinnye-szelet van rajta. Csupa mosoly, ráadásul újrafelhasznált. (kéne fénykép, igaz?)

na, hát valami ilyesmiknek örültem mostanában. Nem árt néha, ha listát ír az ember. Nem baj, ha lesz még ilyen legközelebb is?

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr211776051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása