Tényleg vannak olyan kórházak ahol pénzt kérnek, vagy fogadnak el a szülés levezényléséért? 

Van olyan nővér aki elfogadott 15 eurót a 280-380 eurós bruttója mellé?

Hallatlan. Nem is értem miért csak börtönt kérnek az egyik szülésznőre, és miért nem akasztást?

Be kell vallanom valamit. Én erről már évek óta tudtam. Nem mertem mondani senkinek, de mikor olyan nőkkel beszéltem a szülésükről akik állami kórházban szültek, általában kiderült, hogy ötven és kétszázezer forintot között hagytak ott. 

De a legdurvább még hátravan. Dédnagymamám a negyvenezer forintos nyugdíjából húszezret hagyott ott két hét alatt, pedig nem is szült, csak beteg volt. 

Szuper ötlet mindenkit börtönbe csukni aki betegektől pénzt kér vagy fogad el, csak ne legyünk olyan szánalmas képmutatók akik a fenti híren meglepődnek. Ja, még egy ötlet.

Lehetne mondjuk a nővérek fizetése 1380 euró, az orvosoké meg  3380 euró és utána a színlelt meglepődés meg a szankciók a hálapénzt elfogadóknak.

 

Azt már hallottátok , hogy állítólag van olyan rendőr, akinek ha adsz emlékbe egy portrét Szent Istvánról, elnézi a gyorshajtást?

 

Jó mondjuk ezt én is csak hallottam.

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr183613663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perger.laszlo · http://www.rejtelmek.hu 2012.01.21. 12:08:48

Hát igen, az esztergomi látkép meg a Deák-bérlet...

TáltosBandi 2012.01.21. 15:08:19

Ja, a háromszáz forintos vizitdíj persze elfogadhatatlanul sok lett volna. :(( Nem, nem demagóg vagyok csak szomorú. Munkatársam tegnap megvágta magát. Kilenc öltéssel kellett összevarrni. 280 eurót kellett fizetnie mert nincs biztosítása. De mivel munkaidőben történt, a színház kifizeti neki, mert evidens, hogy miközben a színházban sérülünk meg a színház biztosít minket. A mentős így kereshet 1380 eurót. A nővér nálunk meg annyit, amennyibe itt egy beteg ellátása kerül. :( Nehéz lenne így visszautasítania az ötszáz meg ezer forintokat. Mert az ötvenezret nem a nővérek kapják.

PraktikásMaimoni 2012.01.22. 08:57:50

Szóval, Bandi, Te ezt tudtad,és nem jelentettél fel senkit...??? Kollaboráns!!!

nux vomica 2012.01.22. 19:52:27

Kedves TB, sajnos ez a 22-es csapdája:
nem emelik az egészségügyben dolgozók fizetését, mert úgyis kapnak parasolvenciát, az egészségügyiek meg elfogadják, mert nekik is van gyerekük, feleségük, esetleg 40 000 Ft nyugdíjból élő nagymamájuk.
Nagy érvágással tudná csak a kormány ezt rendezni.
A gazdasági élet átszervezéséhez nem csak politikusokra van, lenne szükség....

Bécsi_Nikol · http://unserwien.blogspot.com/ 2012.01.23. 05:50:31

De ha emelnek a fizetesuket (amit nagyon remelek es tamogatnek), a paraszolvencia akkor sem szunne meg, mert mindig lesznek emberek, akik meg egyenlobbek akarnak lenni. Vagyis az emberek a meg jobb ellatas fejeben fizetnenek tovabbra is. En ugy latom, hogy az egesz tarsadalom fejeben baj van, es ezen nagyon nehez valtoztatni.

babaBonBon 2012.01.23. 14:41:48

Csakhogy a fenti esetben úgy tudom nem hálapénzről volt szó, hanem előre megszabott tarifákról - hálapénzbőrbe bújtatva. Én alig két éve még tudtam úgy szülni Magyarországon, hogy kedves volt a szülésznő, segítőkész, az orvos ellátta a feladatát és nem kaptak hálapénzt, amire nem tudom amúgy mennyire számítottak, mert nem volt fogadott orvosom.
Sajnálom őket, kevés a fizetésük, sokat kell dolgozniuk, de nem akarom magam rosszul érezni, mert én nem dobtam rá egy lapáttal a havi fixre.
Ugyanis volt olyan is, hogy fogadtam orvost, előre tudta, hogy plusz pénzre számíthat, de semmi extrát nem kaptunk cserébe (pl nem jött be hamarabb, csak a munkaideje kezdetekor).
Nem volt képmutatás szerintem - a cikkre visszatérve - mert olyan orvosok mennek börtönbe, akik bottal sem piszkáltak volna meg, ha nem villantod a borítékot. Nem a paraszolvencia miatt.

Kalor 2012.01.24. 11:32:04

@babaBonBon: igen, ez igy van, egyet ertek.
egyebkent neha nagoyn kulonosnek erzem ezt a paraszolvencia-keves fizetes kerdeskort. az en orvosom, aki mindharom gyerekem eseteben a terhesgondozas vegezte (de csak egyszer szultem nala, igy egyszer voltunk halasak is, ket esetben pedig igazoltan volt tavol, igy az ingyen volt) a maganrendelesen 15 perc alatt megkeres 10e ft-ot, de nem ennyi utan adozik. o csak heti ketszer negy oraban nyomja maszekban, mar nem annyira fiatal. szoval aki egy jobb honapban megkeres a maganrendelesen tobb, mint egy millio forintot (jo, ez brutto, es koltsegek elott - node meg egy uh-ja sincs, a korhazba utal be a vizsgalatra, de meg is is rengetegsok penz), az ne tartson igenyt a kis elenyeszo osszegre amit a korhazban kap. azt nem fogjak tudni ugy megemelni, hogy menni hagyja a privat bizniszt.
persze tudom, h ez genyosag lenne, ha nem kapna meg az amugy is alamizsnat az eyebkent jo munkaval vegzett irgalmatlan sok privat fizuja melle.

Mikaél 2012.02.11. 21:11:07

Tényleg vannak olyan kórházak ahol pénzt kérnek, vagy fogadnak el a szülés levezényléséért?
ELŐFORDUL/HAT
süti beállítások módosítása