Vagyis ezzel az elhatározással ültem le ide, de újraolvasva nem is olyan rémes. És úgy döntöttem, mégis lesz kép róla:

polc1.JPG

Telepakolva sajnos már nem látszik annyira a türkiz.

polc2.JPG

A kutyatáskának is lett helye

Ahogy írtam, délután bementünk a városba, az egyik barátnőmmel, meg a lányával találkozni, és véletlenül egy gyereknapi forgatagba kerültünk a Karlsplatzon (a hétvégén az egész város tele van programokkal). Az a pár óra annyira kikapcsolt, megbocsátottam a nyárnak, hogy olyan volt, amilyen. Igazi nyáresti meleg volt, sok zenével, sétálókkal, néztünk akrobatikus táncosokat (Lili persze a saját koreográfiájával volt elfoglalva, mit neki három ember egymáson... illetve azt mindenképp ki akarta próbálni, hogy milyen, amikor a vállamon áll), meg szellemkastélyba mentünk, ahol UV-fényben világító bélyegzőt nyomtak a kezünkre. Meg volt ugrálóvár, elég nagy őrület volt bent (ingyenes volt), úgyhogy a kisbéka csak a szélén szökdécselt, meg barkácsrész, ahol a nagyobbak szögelhettek, fűrészelhettek, polcokat építhettek, meg egy csomó koncert, kicsit talán túl közel is egymáshoz. Kint is vacsoráztunk, ez teljesen Lili ötlete volt, szerencsére nagyon gyakorlott anyuka vagyok, és volt nálunk joghurt, kiskanál, ilyesmik. Játszótereztünk, nézelődtünk, figyeltünk. Még igazi tündért is láttunk, Zöld hosszú ruhában, szárnyakkal sietett épp valahová. Tök jó volt elképzelni, hogy tényleg tündér, és így mászkálnak közöttünk. De voltak igazi vásári mulatságok is:

gyereknap2.JPG

Egy ilyen óriásbaba táncolt az egyik sarokban. Ott a lámpa felett a hold.

Mostanában ritkán jutunk ilyen jeles napokon messzebb, mint a Karlsplatz, legalábbis a tél egyetlen igazán családi napján is odamentünk adventi vásárba. Szóval nem tudom, máshol hogy van, de a Karlsplatzon (ami a Belváros egyébként nem annyira jóhírű része) mindig kicsit hippiszerű fiatalok szolgáltatják a szórakozás jórészét. Ez sok újrahasznosított alapanyot, meg egy csomó kreativitást jelent, télen például egy mindenféléből összeszerelt, szülők által biciklivel hajtható körhintán szórakoztunk legtöbbet. A mindenféle tényleg mindenféle volt, kisláda, ventillátor, síléc, habverő, hajóorr, duda, biciklilánc, bármi. Most a szellemkastély volt ilyen buhera, de nagyon jól megcsinálták a srácok, és a tetovált, kopasz kapuőrt is bírták a gyerekek. Pedig nem csak a hordozókendős, szőröslábú anyukák jönnek oda a családdal, hanem kb mindenki. Például egy 93éves nénivel is dumáltunk egy sort, aki nagyon belelkesült az akrobatikus tornászoktól, a lelkemre kötötte, hogy Lili fog majd sokat mozogni.

Hétkor kezdtem a hazaút-projektet, de csak nyolckor sikerült elszakadnunk a tértől, meg a hangulattól. Akkorra a porcukros-palacsintaillat már erősen keveredett a marihuána illatával. Néztük még egy sort a tér közepén levő hatalmas tavat, nagyon varázslatos volt a szürkületben, a partján ülő emberekkel, a minden sarokban más zenével. Hazabicikliztünk a nyárestében, és azt hittem, Lili már az ülésben elalszik, de nagyon fel volt dobva. Valószínűleg éhes is volt még, mert mindenképpen be akart nézni Radica nénihez, ahol a konyhában már a szívesen látott vendég magabiztosságával mászott fel a székbe és kezdett falatozni. Kapott babapiskótát (aztán vett is még magának, szerencsére csak magyarul kommentálta, hogy "és ezt is hazavisszük"), meg egy hatalmas frissen főtt kukoricát. Mind megette. 

Kilencre értünk haza, és azon gondolkodtam, hogy milyen hosszú napokat kibír már. Végülis délelőtt még bölcsiben volt, aztán itthon játszott egy csomót, meg főztünk, meg aludt, aztán bicikliztünk, sétáltunk, fagyiztunk, gyereknapoztunk, játszótereztünk, piknikeztünk, zenét hallgattunk, vendégségben vacsoráztunk. Akkor most kezdődhet a nyár.

gyereknap1.JPG

Ez már hazafelé, kellőképpen koszosan, a szoknyáját saját elhatározásából vette le. Még utoljára jól megnézi azt a hatalmas táncoló nénit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr986675301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hbogi 2014.09.06. 18:32:37

Hahaha, "ezt is hazavisszük"! :-D

nux vomica 2014.09.07. 22:44:59

Bájos egy leányka, különös a vágya a "történésekre"
süti beállítások módosítása