Mivel Valentin/Bálint-napi játékunkra egyetlen helyes megfejtés sem érkezett,

(Sixtus-kápolna mennyezetfreskójának egy részlete Michelangelotól ) így kénytelen vagyok felajánlani a velencei utat, N.H.-nénak, aki plusz egy főt vihet magával a A Palazzo Guardi palotába, az általa választott időpontban.

 

 A Palazzo Guardi palota, ez a XV. századi eredeti velencei nemesi rezidencia, egy teljes egészében felújított és minden komforttal felszerelt épülettel várja vendégeit egy feledhetetlen vakációra Velence szívében.

A palota nevét a híres velencei festőről Francesco Guardiról kapta, aki a lagúnaváros néhány értékes, XVIII. századból való tájképének megalkotója. Munkái ma a tőlünk pár lépésre levő Galleria dell'Accademia képtárban tekinthetők meg. A hagyomány szerint alkotásainak némelyikéhez éppen a Palazzo Guardi palotából nyíló mesés kilátás adta az ihletet.

Ez az exkluzív és előkelő velencei palota két épületszárnyból áll, mindkettőt a kecses velencei stílus jellemzi. A főépület szalonját muránói üvegből készült csillár díszíti, a nagyszabású üvegablakon keresztül pedig a “Canale di San Trovaso” csatornára és a történelmi hírű “Squero di San Trovaso” hajóműhelyre nyíló kilátásban gyönyörködhet. Utóbbiban mind a mai napig tapasztalt mesteremberek kezei alatt készülnek a híres velencei gondolák.

 

Köszönjük, hogy velünk játszottak!

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr791834972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása