Összefoglaló a 3. hétről:

- visszavarrom a faliszőnyegre a leszakadt akasztót :: PIPA! már csak TB-nek kéne a szőnyeget visszaakasztania

- Sopronban intézkedem (remélem!) :: PIPA! lehetett volna többet is, de összességében elégedett vagyok

- befejezem a majmot :: MAJDNEM! miután hét elején eltűnt a barna fonalam, és napokig azt kerestem dívány párnája mögött, ágy alatt, különböző sarkokban, ahová becsúszhattott; tegnap megtaláltam - ki nem találnátok, hol! - abban a kis zsákban, ahol az épp aktuális horgolós dolgokat tartom. Például a barna fonalat a majomhoz :S túl nagy rendet tartok, ebből is látszik.

- teszek legalább két lépést a munkakeresés rögös sima útján :: PIPA! na jó, nagyon kis lépések voltak... bejelentettem Lilit bölcsibe és írtam egy levelet az egyetemi álláskereső cégnek

- kimozdulunk a lakásból mindennap :: 7:6, nem is olyan rossz

- az egyik könyvespolcot elkezdem rendberakni (pár könyvek rendezése, himi-humi kidobása, porszívózás, faápolás) :: rendbetettem, bár a könyvek még mindig kicsit összevissza vannak, és a polcporszívózást babysitter nélkül nem csinálom. Persze hét közben itt volt TB, de akkor meg vele voltunk, nem töltöm az időt hülyeségekkel :D

- dolgozom a számítógép rendjén :: izé, ehhez hiányzott egyrészt egy kábel, amit a szüleimnél hagytam a múltkor, másrészt meg TB öccse hiányzik, mert a múltkor TB-vel félbehagytak egy nagy átalakítást, és pont olyan a gép, mint amin félbehagytak valamit. TB öccsének viszont vizsgaidőszak van, szóval most várok türelemmel :)

Viszont: 

- leboholytalanítottam 2 pulcsimat

- rengeteget puszilgattam a kisdiót

+1!: Kalor kommentje juttatta eszembe, hogy a két hétvége és a közbeeső 5 nap alatt 3x megsütöttem a kedvenc kukoricás-sajtos pogácsámat

ma meg egy sima édes scone-t sütöttem, alig állom meg, hogy ne egyem meg az összeset, mert akkor nem tudok holnap vinni a mosonmagyaróvári útra

Ezen a héten:

- teszek még két lépést a munka világa felé

- folytatom az ügyintézést (postára is kell menni ,meg minden! most szóljon, ha kér valaki képeslapot)

- befejezem a majmot

- befejezem a téli ajtódíszt (jövőre is jó lesz)

- rendberakok még egy polcot

- csinálok krémeket (megrendelésre meg magamnak) és magamnak dezodort is

- valami nagyon fontos volt itt, de elfelejtettem, majd pótlom később előveszem a varrógépet és megvarrok pár cucco

A bejegyzés trackback címe:

https://eloretolthelyorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr475027295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hbogi87 2013.01.20. 17:20:34

Milyen krémeket?
Ès a dezodort hogyan???? Ènisénis!!!

Kalor 2013.01.20. 17:34:17

a konyvespolcrol jut eszembe, hgoy rukkolazni szokott valaki? milyen?

amiota megjelentek a weleda kremek, es turheto aron vannak, azota nem vagyom annyira egy kis idore, hgoy kremeket akarjak csinalni. eddig csak a receptek nezegeteseig jutottam. :) es szappant fozni sem kell megtanulnom megsem, egyik szulotars nagyon jokat csinal, egy evben ketszer veszek tole, jo sokat. tulajdonkeppen a magam modjan en is kipipalom az ilyesmit.

elkezdtem a tuniszi horgolastechnikat, nagoyn tetszik, vagytam ra.
rend es tisztasag van a gyerkszobaban.
nem lepi el a kosz a konyhat.
gyet ugyben viszont nem inteztem semmit.
voltunk ovis nyilt napon, megbeszeltem az ovikezdest.
voltam fodrasznal.

jovo heten: ha kesz lesz a kocsi, akkor gyet-et intezni.
elkezdeni a hatizsakot horgolni.
a kolcson horgoloskonyvet elkezdeni fotozni.
elkezdeni a lomok kiszorasat, hogy a tavaszvegi koltozestudam, mink van.
egy adag kelttesztas finomsagot sutni a muciknak, ahogy igertem. :)
fel kilot fogyni.

KisCsetresz 2013.01.20. 19:36:43

nekem is van egy 2011-es ajtódíszem, amit karácsonykor szerettem volna kitenni (2012). de még mindig nincs kész :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2013.01.21. 17:38:30

@Kalor: jó kis lista :) mi az a rukkolázás??

nálunk a szappanfőzés, meg sokszor a krémkészítés is családi program, mikor együtt vagyunk hétvégén anyukámmal, vagy az egyik tesómmal. Mondjuk mi nem használunk túl sokfélét, meg ugye nincs még három gyerek sem... :)

Nils Holgersonné · http://eloretolthelyorseg.blog.hu 2013.01.21. 17:51:55

@KisCsetresz: höhö, ez enyémet nem 2012-ben kezdtem el... :)) de az eredeti koncepció nem volt jó, erre több év után rájöttem, most van egy új, ez működni fog, érzem :D

KisCsetresz 2013.01.21. 19:29:44

@Nils Holgersonné: de ha úgy belejössz, mint én, akkor lehet, hogy csak karácsonyra végzel ;) :))

Gem 2013.01.21. 22:01:27

Én sem tudtam, hogy mi a rukkola, de gugli a legjobb barátunk :-) rukkola.hu könyvcserélő. Szétnéztem rajta, aztán úgy döntöttem, hogy nem tetszik, legalábbis most nem, de a múltkori itteni könyves be- vagy megjegyzés óta tervezem, hogy itt fogom boldogítani a népet a feleslegben álló könyveinkkel, csak mindig jön valami más, ami sürgősebb. Ma épp gyerek nr.5 lázas lett, és várom a telefont, hogy gyerek nr.1-ért kell-e menni Karintiába, mivel ma eltörte síeléskor a lábát. Szóval az én eheti terveimnek annyi!

Kalor 2013.01.21. 22:10:07

@Gem: szia, mi nem volt szimpatikus? en sem vetodtem ra valahgoy kapasbol... sok konyvunk van, amit nem tartanek meg, kidobni viszont tul jok, de az ujak beszerzese is eroforrasigenyes, gondoltam talan jobb lenne cserelni... de valahogy az az oldal... nem is tudom.

ezer eve akarok egy ekonyvolvasot, imadom, hgoy annyira helytakarekos!

Gem 2013.01.22. 10:18:22

Az oldal meg a koncepció is jópofa, csak annyi a bajom, hogy első lépésként be kell ruházzak (a postaköltséget), hogy megszabaduljak a könyvemtől, aztán meg várhatom, hogy bárki felajánl-e olyan könyvet, amit szeretnék egyáltalán, és még akkor is esélyes, hogy valaki más elhappolja az orrom elől, továbbá mióta gyerek nr.5-tel vagyok itthon, azóta nincs egész nap az orrom előtt a gép, hogy figyeljem, hogy milyen könyvekkel rukkolnak épp elő. Ha meg csak elolvasni szeretnék egy könyvet és aztán továbbpasszolnám, akkor már sokkal egyszerűbb egy könyvtárba beiratkozni. Amúgyis túl kényes vagyok a könyvek higiéniájára (is), nem szívesen tennék fel a polcra olyat, ami ki tudja, hol mindenhol járt előtte. Meg lassanként erősen szokunk át családilag az e-könyvekre, és ahol nem lehet - gyerekkönyvek és képesalbumok - ott szeretnék a leginkább vagy nyomdatiszta, vagy legalább csak saját családtagok által koszolt könyveket (ööö van pl. egy, az egyik gyerek által összehányt Pom-pom kötetünk, amit lemostam, majd UV-kezeltem, és így viszonylag nyugodtan adom a testvérei kezébe, de eredetileg a húgomé volt a kötet, az ő gyerekeinek ezek után inkább vettünk egy újat, nem adtuk vissza nekik a kölcsönkönyvet). Mondjuk egy esetben van értelme a rukkolának, ha olyan könyvet keresek, amit nem lehet kapni, ez esetben viszont nem túl esélyes az sem, hogy másnak feleslegben legyen (jó állapotban, ami a rukkolán feltétel)) és felajánlja (pl. szívesen beszerezném A nagy Gilly Hopkins-t, meg a Kereszteshadjárat farmerban, gyerekként olvastam őket, és szívesen a gyerekeim kezébe nyomnám).

Kalor 2013.01.22. 15:48:27

@Gem: jaa, ertem! en most azert harom konyvvel beruhazok a dologra, ugy latom, eleg jol porog, van esely, hogy kerul fel olyan, ami erdekel. aztan meglatjuk.

e-konyveket min olvastok? magyarazom a ferjemnek, mnnyivel olcsobb egy e-olvaso plusz e-konyvek, mint egy normalisan kinezo konyvespolc plusz rendes konyvek. a helyrol meg a porrol nem is beszelve. es a faknak is valszeg jobb.

Gem 2013.01.22. 20:27:57

@Kalor: van egy nook (elvileg az enyém, de a párom lényegében lenyúlta és ő használja...) meg egy kindle (gyerek nr.2-é). Ha sikerül jól venni, akkor annyiba kerül, mint egy olcsó-közepes könyvespolc, és rengeteg olyan könyv van fenn a weben ingyen, amit amúgy megvennék pénzért is papíron. Mint feljebb írtam, képesalbumok és gyerek(képes)könyvek esetében nem játszik az e-olvasó, szerintem minden másra igen. Egyébként a legfőbb előnye valóban az, hogy marad hely a lakásban másnak is.

nux vomica 2013.01.25. 23:12:07

@Kalor: Nekem fárasztó az e-könyv olvasás, de igaziból a könyv szaga-illata is kell.Ha nem lenne könyvespolcunk, üresnek érezném az otthonunk.
Nagytakarításkor pedig kifejezetten üdítő, ha egy régen olvasott könyv a kezedbe kerül és a létrán ülve újraolvasod:D
süti beállítások módosítása